KENSUn pikakiiturit Porissa

14.12.2015

KENSUlaiset kävivät lauantaina yhdeksän luistelijan voimin Porissa, jossa pidettiin nuoremmille pikakiitureille kansalliset ja varttuneemmille mastereiden sprintti-SM-kisat.

Poikien E-sarjassa Aaro Korpijärvi nappasi hienosti ennätysajoin neljännen tilan. C-tytöissä Paju Kilpeläinen luisteli 500 metriä todella hyvin, mutta joutui jättämään tuhat metriä väliin terveyssyistä. B-tytöissä Jutta Niittylä luisteli kolmanneksi ja Pihla Kilpeläinen neljänneksi. Pihlalla oli viisisatasella epäonnea, koska hän kaatui. Jää oli liukas, mutta melkoisen kova.

Mastereista jokainen ylsi mitalikantaan: Kari Niittylä ja Risto Palttala saivat kaulaansa kultamitalit, Kirsi Korpijärvi ja Marko Korhonen ottivat hopeaa ja viisikymppisten kovassa sarjassa Pekka Aho tuli pronssille. Pekka vei KENSUn ”jäsentenvälisen” voiton 500 metrillä: kisa oli tiukka, sillä kaikkien neljän kensulaisen loppuajat olivat puolen sekunnin päässä toisistaan.

Kisojen päätteeksi luisteltiin vielä sekä naisten että miesten massastarttikisa, joka jouduttiin viemään läpi melkoisessa vesisateessa. KENSUlaisista leikkiin lähtivät Kirsi ja Marko ja hyvin jaksoivat.

Kisojen tuloksia voi tutkailla tästä linkistä:

http://www.porinpyrinto.fi/luistelu/kilpailut_tulokset/2015-20162/

 

Risto Palttala