KENSUn tytöt ja pojat sprintti- ja matkakohtaisissa SM:ssä

24.1.2016

Joukkuesprintin lähtö (c) Tuija
Joukkuesprintin lähtö (c) Tuija
Paju ja SM-pronssi (c) Tuija
Paju ja SM-pronssi (c) Tuija
Verneri ja SM-pronssi (c) Tuija
Verneri ja SM-pronssi (c) Tuija
Jutta ja SM-pronssi (c) Tuija
Jutta ja SM-pronssi (c) Tuija

Kolmen päivän kisarupeama Oulunkylässä toi KENSUlle viisi SM-pronssia. Mitaleille luistelivat Paju, Jutta ja Verkku!

Suomalaiset sääolosuhteet näyttelivät kisoissa montaa roolia: perjantaina pakkasta -17 ja jää kivikova, lauantaina loistava parin asteen pakkanen ja tosi liukas jää, jolloin tulostasokin nousi hyväksi. Sunnuntaina lunta taivaan täydeltä koko kisojen ajan.

Perjantaina ja lauantaina ratkottiin viissatasen ja tonnin yhteispistekisat. Miesten yleisen sarjan voiton vei odotetusti Mika Poutala KENSU:n Verneri Kinnusen tullessa neljänneksi.

Matkakohtaisissa sijoituksissa KENSU:laisille tuli useita kolmossijoja. Verkku otti paraatimatkallaan 1500 metrillä miesten sarjan  pronssia jääden ykköstilasta vain 0,38 sekuntia. Kisa oli kärjen osalta tosi tiukka Juho Vaittisen kiitäessä mestariksi. Paju Kilpeläinen poimi C-tytöissä kaulaansa peräti kolme pronssimitalia eli kaikilta matkoilta. Jutta Niittylä luisteli 1500 metrillä niinikään kolmanneksi B-tytöissä ja viissatasella viidenneksi. Pihla Kilpeläinen paranteli ennätyksiään sekä 500 että 1500 metrillä sijoittuen matkoillaan viidenneksi ja kuudenneksi.

Tässä heti tuoreeltaan nuorten kisatunnelmia: Pajusta oli mukava päästä luistelemaan tosi pitkään jatkuneen sairastelun jälkeen. Kolmesta pronssista huolimatta harmittaa, että tauko näkyi ajoissa. Pihla oli tyytyväinen uusista ennätyksistä. Yksi tonni jäi luistelematta harmillisten yhteensattumien vuoksi, mikä oli ikävää, koska hyvässä kelissä silläkin matkalla olisi ollut mahdollisuus ennätykseen.

KENSU:n Master-kaartista mukana kisaamassa olivat Kari Niittylä, Marko Korhonen ja Pekka Aho, joka pisteli toisen viisisatasen kelpo aikaan 45,43. Myös Marko Korhonen teki 500 metrillä ennätyksensä 46,20. Karin ja Markon kilpa oli 1000 metrillä tiukka: 1.32,85 ja 1.33,19. Sunnuntain 1500 metrillä Kari Niittylä luisteli kahdeksanneksi olosuhteisiin nähden hyvällä ajallaan 2.23,63 seuraavien sijojen mennessä Markolle ja Pekalle.

KENSU:lta saatiin joukkueet myös SM-teamsprinttiin. Sekä naisten (Pihla, Jutta, Paju) että miesten (Pekka, Marko, Verkku) sarjoissa seuramme ylsi neljänneksi. Kaiken kaikkiaan mukavia sijoituksia ja potkua tuleviin koitoksiin.

Kaikki tulokset: http://www.luisteluliitto.fi/pikaluistelu/kilpailut_ja_tulokset/?x2556227=2506049

TK & KP