Nuorten SM-kilpailut ja Hopealuistin Finaali Seinäjoella 6.-7.2.

7.2.2016

Paju Kilpeläinen SM-kultaa
Paju Kilpeläinen SM-kultaa
Jutta Niittylä SM-pronssia
Jutta Niittylä SM-pronssia

Pajulle SM-kultaa, Jutalle SM-pronssia, Pyryn ja Aaron ennätyksiä uusiin lukemiin!

Seinäjoen luonnonjäällä luisteltiin kaksipäiväiset nuorten SM-kisat vaihtelevissa olosuhteissa. Luistelijoiden lisäksi lauantaina myös kolamiehet kävivät omaa kisaansa lumipyryä vastaan. Takkiin tuli ja kisat piti välillä keskeyttää radan puhdistamiseksi konevoimin. Sunnuntaina, kun jäädytyslaitteisto oli pois pelistä, koko päivän kestänyt vesisade sai radan lainehtimaan.

KENSUn junioreita olosuhteet eivät hidastaneet. C-junioreissa luisteleva Paju Kilpeläinen paransi ennätyksiään joka matkalla: lauantain 500 m ja 1000 m matkoilla ja sunnuntaina heti uudestaan 500 metrillä sekä myös 1500 m startissa. Upea 1500 m luistelu nosti Pajun 0,6 pisteen erolla Suomen mestariksi!

E-juniorit, Aaro Korpijärvi ja Pyry Kilpeläinen, paransivat molemmat 300 m ennätyksiään ensin lauantaina ja heti perään sunnuntaina. Aaro pisti lauantain 500 m kisassa vanhat ennätyslukemansa uusiksi myös pidemmällä matkalla. 18 E-juniorin joukossa pojat sijoittuivat upeasti, Pyry sijalle 6 ja Aaro sijalle 9.

Jutta Niittylän kisaviikonloppua häiritsi flunssa. Tuloksena oli silti yhteispisteiden SM-pronssi, samoin matkakohtainen 3000 m SM-pronssi.

Suomen mestari, Paju Kilpeläinen, lähti SM-kisaviikonloppuun varovaisin tavoittein. Alkuvuoden sairastelujen jälkeen ajatuksissa oli, että hyvillä suorituksilla kotiin tuomisiksi voisi olla SM-hopeaa. Hyvin kulkenut avaus 500 m yllätti luisteijan ja meno vain parani startti startilta.

Pajun kisakausi jatkuu helmikuun viimeisenä viikonloppuna Hollannin Heerenveenissä, Viking Racessa. Valinta Suomen joukkueeseen Heerenveeniin on Pajulle iloinen uutinen, sillä nyt hän pääsee ensimmäistä kertaa tällä kaudella luistelemaan hallissa. Myös kansainvälinen tunnelma ja kilpailujen kova taso ovat Pajulle mieleisiä. Tavoitteet kisaan ovat selvät – omat ennätykset uusiksi. Sijoitustavoitteita on hankala asettaa, koska muita Suomen edustajia lukuun ottamatta edellinen kohtaaminen kilpakumppaneiden kanssa on vuoden 2015 Viking Racesta. Näin ollen ei oikein ole ennakkoon käsitystä siitä, miten kukin on kesän aikana kehittynyt. Kun olosuhteet vaihtelevat, ei tilastoaikojen perusteella saa käsitystä nuorten luistelijoiden todellisesta taitotasosta ja kunnosta.Viking Racen jälkeen odottaa vielä Pohjoismaiden ikäkausimaaottelu Bjugnissa Norjassa maaliskuun alussa.

Onnittelut Pajulle Suomen mestaruudesta, Jutalle SM-pronsseista sekä Pyrylle ja Aarolle uusista upeista ennätyksistä!

SM-viikonlopun tulokset

http://www.vikingrace.nl/