Season Closing Race 9-10.3.2019 päätti kotimaan pikaluistelukauden

11.3.2019

Ahti odottaa lähtölaukausta. (Kuva: Pedro Lopez-Lehto)
Ahti odottaa lähtölaukausta. (Kuva: Pedro Lopez-Lehto)

Seinäjoella luisteltiin jälleen kauden päätöskisa - mukana viisi KENSU:n kiitäjää. Pedro ja Ahti Lopez-Lehto avasivat kilpaluistelu-uransa hienoin tuloksin.

KENSU:n luistelijat urakoivat kahden päivän aikana useita matkoja. Lauantain kova ja puuskittainen tuuli verotti jonkin verran loppuaikoja, mutta sunnuntaina olosuhteet olivat ajoittaista lumisadetta lukuunottamatta hyvät. Kisatunnelma oli oikein kannustava ja iloinen.

Matkoja oli tarjolla aina sadasta metristä kymppitonniin. KENSU:n luistelijoista nuorimmainen eli Ahti Lopez-Lehto pisteli upeasti sadan metrin kiihdytyksen ja kolmesataa metriä sijoittuen nuorimpien sarjassa hienosti. Roosan opit ovat menneet hyvin perille - ensi kaudella lähdetäänkin kisoihin isommalla juniorijoukolla. Ovathan "Roosan tallin" pikku-pikaluistelijat saaneet hyvät perustaidot tänä talvena, mistä on hyvä jatkaa. Ja toivottavasti saamme lisää harrastajia tämän hienon ja haastavan lajin pariin ensi kaudella. 

Pedro Lopez-Lehto teki kelpo tuloksen viidellä tonnilla ajallaan 9:28,72, mikä kertoo hyvistä kestävyysominaisuuksista.  Muina matkoinaan Pedro luisteli 500 metriä ja 1000 metriä. Jutta ja Kari Niittyllä sekä Risto Palttala testasivat kevätkuntoaan luistellen kahdesti 500 metriä sekä kertaalleen tonnin ja 1500 metriä. Avauksena Kari ja Risto kellottivat myös 100 metrin riipaisun. 

Seinäjoen kauden päätöskisojen tuloksia pääset tarkemmin tutkailemaan tästä linkistä:

http://www.su-luistelu.fi/pages/index.php

 

R.P.