Hopealuistinkilpailut Seinäjoella - mukana kuusi KENSU:n junioria

3.2.2021

Tammikuun viimeisenä viikonvaihteena kilpailtiin Seinäjoella juniorisarjojen Hopealuistinmestaruuksista tarkoin koronaohjeistuksin. KENSU:n nuoresta junioriryhmästä kilpailuihin osallistuivat tytöistä Lunabella ja Juliet Kouko sekä pojista Ahti ja Kusti Lopez-Lehto, Antti Lauronen ja Lauri Leppänen. (teksti jatkuu)

Kaikki KENSU:n luistelijat kilpailivat  E-ikäluokassa. Useimpien oma sarja olis ollut alempi F- tai G-ikäiset, mutta näitä sarjoja kilpailuissa ei ollut tarjolla. E-sarjalaiset luistelivat lauantaina 300  ja 500 metriä. Sunnuntaina luisteltiin 300 metrin matka uudemman kerran. Lopputuloksen ratkaisi näiden kolmen matkan yhteispisteet.  

Tyttöjen E-sarjassa Helsingin Luistinkiitäjien Henna Honkio voitti  Hopealuistinfinaalin vajaan neljän pisteen erolla Milla Isokorpeen (Porin Pyrintö) ja noin kuudentoista pisteen erolla seuratoveri Usva Muhoseen. KENSU:n Lunabella Kouko sijoittui jokaisella matkalla kuudenneksi ja näin myös yhteispisteissä. Juliet Koukon sijaluvut olivat kahdeksas, seitsemäs ja kahdeksas. Yhteispisteissä Juliet oli kahdeksas. 

Poikien E-ikäluokassa Porin Pyrinnön Erik Vuorisalo sai podiumille seurakseen seuratoverinsa Veikka Kaikun  ja Peetu Mukkalan (Seinäjoen Urheilijat). KENSU:n Ahti Lopez-Lehto nappasi yhteispisteissä neljännen tilan jääden pronssista runsaan kolmen pisteen päähän. Lauri Leppänen luisteli seitsemmänneksi, mutta hänellä oli sunnuntain 300 metrillä hiemän epäonnea kaatumisen vuoksi. Kusti Lopez-Lehto oli yhteispisteissä yhdestoista, vaikka hänkin kaatui sunnuntain 300 metrin luistelussaan. Antti Lauronen teki kelpo aikoja molemmissa 300 metrin luisteluissaan, mutta 500 metrillä kävi epäonni ratarikon vuoksi, mikä johti kyseisen matkan hylkäykseen. Antti oli molemmissa 300 metrin vedoissan seitsemäs ja yhteispisteisssä kahdestoista.

Kaikkiaan hieno kisaviikonloppu - mukavia kisakokemuksia, kannustava ilmapiiri ja omia ennätyksiä monille. Tästä on hyvä jatkaa kunhan päästään taas radalle ja koronarajoitukset sallivat sen.

R.P.