KENSU tutustutti opiskelijoita pikaluisteluun

9.2.2023

KENSU järjesti tiistai-iltana 7. helmikuuta yhteistyössä Yliopistoliikunnan kanssa lajiin tutustumisen pikaluistelusta kiinnostuneille opiskelijoille.

Laji-iltaan oli ilmoittautunut liki parikymmentä yliopisto-opiskelijaa, sekä ulkomaisia vaihto-opiskelijoita että suomalaisia. Seuran luistinvarastosta löydettiin kaikille sopivat tai lähes sopivat pikaluistimet - joko kiinteäteräiset tai klaps-malliset kilpaluistimet.

KENSU:n pikaluisteluvalmentaja Jaakko Hautamäki ohjasi opiskelijoita taitavasti apunaan Hannu, Vesa, Ian ja Risto. Kun jokaiselle oli saatu sovitettua oikenkokoiset luistimet siirryttiin jäälle. Aloitettiin oikean luisteluasennon hakemisella. Sitten perehdyttiin pikaluistelussa olennaiseen painonsiirtoon ja liukutekniikkaan kunnes päästiin kokeilemaan pitkäteräisillä luistelua radalla. Seuraavaksi syvennyttiin kaarreluistelun ideaan - ensin pientä ympyrää luistellen ja siitä radalle siirtyen - hyvin sujui! Kun jokainen oli saanut riittävästi tuntumaa pikaluistimien käyttöön opeteltiin kilpastartin periaatteet. Startattiin matkaan  pareittain lähettäjän komennoilla luistellen reippaasti pikku rataa kiertäen. Lopuksi harjoiteltiin vielä pareittain koko ratakierroksen luistelua. Opiskelijat omaksuivat hienosti pikaluistelun idean - toivottavasti nähdään vielä jäällä uudelleenkin.