Soutuväelle menestystä

16.7.2005

Ulla & Jukka
Ulla & Jukka
Ami & Leino
Ami & Leino

Kesän puuvenesoutujen huipentumat, SM-soudut ja Sulkavan Suursoudut on soudetttin heinäkuun alun viikonloppuina. Kensulaisia oli mukana runsaasti ja menestyksekkäästi.

 

SM-souduissa menestystä

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Lohjan järvipäivillä kensulaiset kalevankiertäjät herkistelivät Sulkavaa varten vuorosoudun 25 ja 50 km matkoilla. Kerrankin Lohjan kuuluisa metrinen aallokko pysyi piilossa ja tyynessä kelissä päästiin huippuaikoihin.

50 km matkalla Aimo Väisänen ja Eero Mäkipelto ylittivät maalilinjan kaikista vuorosoutajista neljäntenä. Aika 4.26.08 oikeutti oman sarjan voittoon reilulla erolla seuraaviin.

Naisten sarjassa Ulla Yrjölä parinaan Ulla Klemettinen kilpailivat alkumatkan ykköspaikasta. Toisella lenkillä vauhti kuitenkin hiipui ja tyytyminen oli kakkossijaan ajalla 4.51.05.

Jorma Harjula ja Jukka Iitti ehtivät maaliin reilussa viidessä tunnissa sekä Eero Forssell parinaan Jarmo Lehti vielä alle viiden ja puolen tunnin.

25 km matkalla Jukka-Pekka Järvinen ja Timo Rauhala kamppailivat tosissaan kisan voitosta. Reittivalinnoilla kisan jälkeen spekuloinut pari jäi kuitenkin lopulta vajaan minuutin kärkeen sijoittuen ajalla 2.09.28 toisiksi.

Vahva soutu nosti Kensun Kalevan Kierroksen joukkuekilpailussa kuudenneksi. Ero viidentenä olevaan KK-Satakuntaan kapeni 300 pisteellä ollen enää reilut sata pistettä. Koska Kensulaisilla on pyöräilyssä kotikenttä etu, ei liene kohtuutonta odottaa, että pyöräilyn jälkeen tilanne on käännetty toisin päin.


Sulkavan satoa

Niinhän siinä kävi, että Sulkavan Suursouduissa kesän toistaiseksi kuumin viikonloppu " helli " soutajia Saimaan selillä. Pelkkä 58 km kierros Partalansaaren ympäri on jo kova urakka. Kun matka tehdään lähes kolmenkymmenen asteen helteessä, etenkin yksin matkaa taittavilta vaaditaan lähes epäinhimillistä fysiikkaa ja sitkeyttä.

Kensun soutajista parhaan sijoituksen nappasivat lauantain vuorosoudun yli 50-vuotiaiden sarjassa Aimo Väisänen ja Leino Nisula. Selkeän sarjavoiton ajalla 5:38:47 ottaneen parin voittomarginaali seuraaviin oli yli 20 minuuttia. Kari Huovila teki matkaa yksiköllä ja eteni hyvää vauhtia aina 40 km asti. Sen jälkeen helle vei voiton ja kramppien vaivaama mies katsoi järkevämmäksi keskeyttää.

Myös sunnuntaina SM-lähdössä startannut Timo Rauhala koki kovia hetkiä Lepistönselällä. Krappailevin jaloin yksinsoudun ensikertalainen jatkoi kuitenkin maaliin asti. Vaikka kuuden tunnin alitus jäi haaveeksi, sunnuntainsoudun kymmenes sija on hyvä suoritus!

Jukka-Pekka Järvinen ja Ulla Yrjölä lähtivät kiertämään Partalansaarta vuorosoudun sekasarjassa. Aloitus oli varovainen ja ero kärkeen venyi heti alkumatkasta yli neljään minuuttiin. Loppuosuudella pari pääsi vauhtiin ja tuloksena oli SM-hopeaa Kensun venekunnalle! Suomen mestaruus jäi 3 minuutin päähän, loppuaika 5:26:56 on kuitenkin ensikertalaisille erinomainen.