Xerox cup käyntiin

14.12.2005

Yllättäjä Timo Pekkala vei Xerox cupin 1. osakilpailun nimiinsä hurjan loppukiritaistelun jälkeen. Osallistujia kisaan oli kiitettävän paljon ja junioreitakin yhdeksän.

Hyvällä jäällä ja tuulettomalla ilmalla järjestetty Xerox cupin 1. osakilpailu tuotti tukun kovia tuloksia. Juniorit ovat kehittyneet pitkin liu'uin ja kaikki yhdeksän kisaajaa nähdään myös kauden SM-kisoissa Hopealuistin fiaaleissa Jyväskylässä 4.-5.2.2006. Nuoret ovat tehneet hyvää työtä valmentajansa Mika Kanervon johdolla.

5000 metrin ensimmäisessä erässä luisteltiin vuorovedoin. Voiton vei kiritaistelussa Keijo Ilmavirta, kannoillaan Vesa Riekko ja Eero Mäkipelto. Pääjoukon ykkönen oli Ulla Yrjölä ja samalla ajalla Terhi Kokkonen sekä Tuomo Martin seuraavina.

Päälähtö eli ns. kuuma erä oli luistelukilpailua parhaimmillaan. Siinä nähtiin irtiottoja, taktikointia, kaatumisia ja kiritaisteluja. Alussa Aimo Väisänen näytti vievän kisan helposti nimiinsä. Sadan metrin etumatkassa Ami jäi odottelemaan muita, jotka Hannu Pappisen vetämänä saavuttivatkin Amin ennen puolta matkaa. Vuoron perään yritettiin irtiottoja ja samassa Ami maistoi jään pintaa myös takamuksellaan. Kun yllättäen myös Hannu jäi kärkiporukasta, oli voitto enään kolmen kauppaa. Hannun menoa hidasti varmaankin alle vedetty 500m kisa. Loppukiri oli niin tasainen, että tarvittiin maalikameraa tarkistamaan järjestys. Yllätysvoittajaksi (vai oliko sittenkään yllätys) venyi Timo Pekkala, aivan kannoillaan Kari Huovila ja Oiva Lipsonen.

Seuraava osakilpailu luistellaan tiistaina 10.1.2006 klo 18:00 ja matkana 1500m parilähtöinä. Muistathan olla paikalla, sillä tällä kaudella loppupisteisiin lasketaan kaikki kolme osakilpailua. Sarjajako on vielä auki, varmaa on vain se että naiset ja miehet ovat eri sarjoissa.

Täydelliset tulokset löydät täältä.