Xerox-cupin 2. osakilpailu

11.1.2006

Tuulisessa säässä luisteltu 1500m tarjosi jännittäviä paritaisteluja, joskin ajat jäivät pääsääntöisesti viimevuotisia heikommiksi. Parhainta vauhtia kiiti Kari Huovila. Nousukuntoiset juniorit luistelivat 500m hyviin aikoihin, sopivasti ennen Hopealuistinfinaaleja.

Naisten sarjassa käytiin ennennäkemätön taistelu Ulla Yrjölän ja Terhi Kokkosen välillä. Heidän taistelunsa ratkesi vasta maalikuvasta, aivan kuten kävi myös avauskisan 5000 metrillä. Voitot ovat menneet ristiin ja viimeinen matka ratkaisee, kuka on Kensun luistelukuningatar 2005-6. Ja manttelinperijöitä on kasvamassa, sillä junioreissa Karoliina ja Petra luistelivat omat ennätyksensä.

Poikien sarjoissa nähtiin useita iloisia yllätyksiä, keulilla edelleenkin Verneri Kinnunen. Haastajia riittää: Santalat, Lahtiset, Kinnuset ja Heikkiset - lahjakkaita nuoria kaikki. Jokaisella heistä on edellytykset nousta aikanaan aivan huipulle saakka. Mika Kanervo valmentajana on tehnyt loistavaa työtä.

Miehissä Kari Huovila oli ykkönen, Aimo Väisänen toinen ja todellinen yllättäjä Jani Mäkipelto kolmas. Janista kuulemme vielä paljon, etenkin kun on ottanut luistelun yhdeksi päälajeistaan. Osallistujia oli taas ilahduttavan monta, tärkeintä on olla mukana ja saada kisakokemusta. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta (sanottiin eräässä peikkortarinassa).

Yhteispisteissa juryn päätöksellä miesten sarjat yhdistettiin yhteen ja samaan, naisilla on oma sarjansa. Junioreiden yhteispisteitä ei tässä vaiheessa vielä laskettu. Miesten kisassa voittoon voi yltää vielä tämän hetken yhdeksän parasta, sen verran kummallinen on pistelaskusysteemimme.

Toimitsijat harjoittelivat Hopealuistinfinaaleja varten: tulos oli kiitettävä plus. Kiitos.

Tulokset löytyvät tulospalvelustamme.

t: tähtireportteri