Finland Ice Marathon Kuopiossa

27.2.2006

KENSU:laisille hyviä sijoituksia Kuopiosta.

Lauantaiaamu valkeni kireässä pakkasessa, niin Kuopiossa, kuin Jyväskylässä mistä lähti pieni, mutta iskukykyiseksi osoittautunut joukko KENSU:laisia kohti Kallaveden koitoksia.

Kuopiossa kireä pakkanen oli saanut sekaisin 7:ltä lähtevän 200 km:n luistelun. Suuri osa hollantilaisia oli kieltäytynyt lähtemästä, niin kovaan, - 23´, pakkaseen, ja niinpä heille sitten  järjestettiin oma,  klo 9.00 alkanut 120 km:n luistelu.   

Lauantaiaamun pakkaset eivät enää kiusanneet puolenpäivän jälkeen luisteltuja ”pikamatkoja” 50- ja 25 km:ä joille KENSU:laisia osallistui. Kaatumisilta ja mustelmilta eivät luistelijamme välttyneet lumen peittämällä railoisella jäällä.

Parhaiten menestyi 25 km:llä ”veteraani” Väisänen , joka onnistui maalisuoran loppukirissä kukistamaan viime vuoden voittajan, Kuopion oman pojan, Ismo Kotijärven. Loppuajaksi kirjattiin 49.59,69. Samalla matkalla Vesa Riekko oli 4. ajalla 52.03 ja Oiva Lipsonen 5. ajalla 54.24.

Huonosti ei mennyt Huovilan Kapollakaan , joka lukuisista kaatumisista huolimatta taisteli 50 km:llä voitossa maalisuoralle saakka, mutta tuli yllätetyksi, ja joutui tyytymään 2. tilaan saaden loppuajan 1.47.52. Samalla matkalla oli hiljattain pikaluistelun aloittanut, en muista nimeä, vaaleasinipipoinen luistelija ja Mikko Laitinen 53. ajalla  2.33.07.

 

Kisat jatkuivat sunnuntaina, navakassa tuulessa ja pikkupakkasessa, jolloin oli vuorossa sauvaluistelun 50 km SM-kilpailu. Luistimina tuli olla hokkarit tai retkiluistimet ja monot ja tietysti sauvat, joiden tuli ulottua vähintään luistelijan leukaan.

Matkaan lähti lajin edellisvuosien SM:n Jarmo Toskala ja hopeamitalistin  Ismo Kotijärven lisäksi allekirjoittanut, sekä haastajina useita reippaita hiihtäjänuorukaisia.

Kisa ratkesi mitalien osalta jo ensimmäisillä kilometreillä, kun kolmikko Kotijärvi, Toskala ja Väisänen karkasi omille teilleen. Tämän jälkeen tuli kolmikon tehtäväksi jakaa mitalit keskenään.  Sekin tapahtui hyvin nopeasti, myös matkan alkuvaiheessa, kun noin 12 km:n juomapaikan Kotijärven Ismo selvitti nopeimmin ja lähti räväkästi luistelemaan, navakkaan vastatuuleen, matalalla tyylillään, mihin emme Toskalan kanssa  pystyneet  vastaamaan. Kohta tämän jälkeen minunkin oli annettava periksi Toskalalle. Ehkä voimia oli hieman verottaneet alkumatkan kaatumiset ja niistä aiheutuneet kilpakumppaneiden karkuyritysten ylösajot, sekä edellispäivän 25 km:n luistelu.

Kolmannen kerran luistellun Sauvaluistelun SM-mitalit sitten jaettiinkin yksinluisteluna selvillä aikaeroilla, ilman kirikamppailuja.

 

Täydelliset tulokset

http://www/.finlandicemarthon.net/

 

Veteraani Väisänen