Hopealuistinfinaali luisteltiin Valkeakoskella

21.2.2007

Pikaluistelun nuorten SM-kilpailut kisailtiin viime viikonloppuna Valkeakoskella. Kisoissa nähtiin kensulaismenestystä, sillä Verni Kinnunen uusi viimevuotisen SM-hopeansa. Viikonloppu sisälsi myös pettymyksiä luokkaantumisten ja sairastumisten merkeissä.

Kensun kisajoukkueesta kaksi luistelijaa joutuivat jättämään väliin kauden tärkeimmät kisat eli hopparit Valkeakoskella. Kisajoukkueessa oli siis 4 luistelijaa kun Pete ja Arttu jäivät pois sairastapausten takia. Kisajoukkue saapui ensin Valkeakosken ainoaan hotelliin Waltikkaan. Ulkona haisi kamalalle ja ihmettelimme miten Valkeakoskelaiset pystyvät elämään niin pahan hajuisessa ympäristössä :D. Hotellilta kentälle oli juoksumatka,joten heti ennen kisaa sai hyvän lämmön päälle. Meille saapui mukava YLLÄTYS! Kun Heikkisten autosta nousi valmentajamme MIKA. Jää oli paljon huonompi kuin Jyväskylässä, koska Valkeakoskella ei ole tekojäärataa. Ensimmäiset matkat sujuivat kaikilta muilta hyvin paitsi Oskarilta erityisen huonosti, hän kaatui 300 metrillä ja menetti pelin jo ensimmäisenä päivänä ensimmäisellä matkalla. Toisella matkalla joka oli isommilla pojilla 1000m ja pienimillä nappuloilla 500 metriä. Verneri nousi toisen matkan uudella ennätyksellä 4.sijalta toiseksi kun muut c-pojat eivät päässeet lähellekkään omia ennätyksiään. Toisen matkan jälkeen Attekin ikävä kyllä sairastui ja joutui jättämään toisen kisapäivän väliin.

Toisen päivän aamuna ei tullut enempää sairastumisia, joten lähdimme taas luistelemaan iloisin mielin. Aamun ensinmäiset matkat olivat tutut 300m ja 500m. Verneri teki 500 metrillä uuden enkan, mutta tippui taas tulostaulukossa neljänneksi. 300 metriä oli Oskarin ja Tatun viimeinen matka ja pojat tsemppasivat hyvin viimeisenkin matkan. Vernerillä oli vielä viimeinen matka 1500 m, joka sujui hienosti sillä enkka parantui 4 sekuntia. Verneri oli kokonaistuloksissa toinen eli SM-hopea matkusti kotiin Jyväskylään.

Terveisin Verneri