Verneri Bergenissä

5.3.2007

KENSUn Verneri Kinnunen ja Ruotsin Filip Tronet ottavat mittaa toisistaan.
KENSUn Verneri Kinnunen ja Ruotsin Filip Tronet ottavat mittaa toisistaan.

Tuore pikaluistelun C-nuorten SM-hopeamitalisti Verneri Kinnunen kävi kisaamassa Norjan Bergenissä hyvällä menestyksellä. Vielä on edessä kauden huipennus Hollannin Heerenveenissä, jossa on luvassa jopa vielä kovempaa vauhtia.

Lähdin muun Suomen joukkueen mukaan Parkanon Shelliltä. Siitä alkoi elämäni pisin bussimatka ensin Turusta laivalla Tukholmaan ja sieltä eteenpäin Norjan Bergeniin 22 tunnissa. Otimme Ruotsalaisia mukaan eri kaupungeista, mutta suurin joukko tuli mukaamme Västeråsista. Saavuimme Bergeniin Ruotsalaisten kanssa yöllä kello 01.00. Hotellille saavuttuamme sain Suomen maajoukkueen trikoon ja verryttelyasun ja sen jälkeen menimme suoraan nukkumaan, että jaksaisimme herätä aamulenkille Bergenin keskustaan. Hotellilta oli järjestetty bussikyyti kentälle. Jää oli yhtä liukas kuin hallijää mutta kentällä oli pieniä töyssyjä. Minun ensimmäinen matkani oli 500m, jolla tein uuden ennätyksen 47.00. Olin tyytyväinen suoritukseeni, koska ennätys parantui yli sekunnilla. Toinen matkani oli 1000m ja tein tälläkin matkalla uuden ennätyksen 1.36,89, nyt enkka parantui kahdella sekunilla. Vielä oli jäljellä maajoukkue- viesti. Luistelin itse Finland 2-joukkueessa kun vastassamme oli Sverige 2 ja Norway 2-joukkueet. Koska olin nuorin jouduin aloittamaan viestin. Viesti oli 2 kierrosta pitkä. Yritin lähteä Norjalaisen peesiin, mutta en vielä onnistunut siihen. Ensimmäisen kieroksen luistelin toisena ,mutta koko matkan peesannut ruotsalainen meni viimeisellä kieroksella ohi, mutta ei karistanut minua kauas. Mutta onneksi muut Suomalaiset olivat Ruotsalaisia vahvempia, joten olimme kisassa toinen. Näin ensimmäinen kisapäivä oli päätöksessä, mutta pahin nöyryytys oli vielä edessä...I

Ikäkausimaaottelussa kaikki ensikertalaiset joutuivat menemään yhteispäivälliselle trikoot päällä. Päivällisen jälkeen meille oli keksittu erilaisia kilpailuja ja jokaisen joukkueen vanhimmat kilpailijat pitivät puheen. Saimme tilaisuudesta maaottelupaidan ja sateevarjon, koska Bergen on euroopan sateisin kaupunki. Menimme tilaisuuden jälkeen huoneisiimme pelaamaan korttia ja nukkumaan.

Seuraavana päivänä minun ensimmäinen matkani oli 500m, jonka luistelin ikäluokkamme euroopan tai jopa maailman parasta Sverre Lunde Pederseniä vastaan. Emme pääseet ensimmäisellä startilla liikkeelle, koska Sverre otti varaslähdön. Toisessa startissa epäonnistuin täysin ja horjahdin matkalla kahdesti, joten aikani oli huonompi kuin edellinen nyt se oli 47,66. Toisena matkana oli 1500m, joka ei ole minulle niin tuttu kuin esimerkiksi 500m tai 1000m. Matka sujui kuitenkin todella hyvin. Parinani luisteli Ruotsalainen Filip Tronet, josta tuli minulle hyvä kaveri. Voitin Filipin, kun tein taas oman enkkani sekunilla kun aikani oli 1.33,56. Lähdimme paluumatkalle Suomeen, jolla tapahtui paljon kommeluksia mm. myöhästyimme laivasta, koska ruotsalaiset ottivat osan meidän laukuista ja jouduimme hakemaan ne Västeråsista. Sellainen hieno kokemus oli minun Norjan reissuni.

TV: Verneri