KENSUn rulliskurssi oli suosittu

24.5.2007

Aluksi kävimme luistelun perustekniikkaa lävitse ilman luistimia.
Aluksi kävimme luistelun perustekniikkaa lävitse ilman luistimia.
Jokainen sai henkilökohtaistakin opetusta, koska meitä ohjaajia oli poikkeuksellisti neljä.
Jokainen sai henkilökohtaistakin opetusta, koska meitä ohjaajia oli poikkeuksellisti neljä.

Tiistaina 22.5. järjestetylle rullaluistelun peruskurssille tuli mukaan 16 henkilöä, joista vain yksi mies (miehethän tunnetusti osaavat kaiken ilman opetusta). Sää oli aurinkoinen ja kahden tunnin päästä nähtiin, kuinka tuntuma luistimiin oli parantunut valtavasti.

Hyvä tekniikka on tärkeää rullaluistelussa. Tasapaino, luisteluasento ja voiman oikeasuuntainen käyttö mahdollistavat nautinnollisen (ja nilkkoja sääsätävän) luisteluelämyksen. Parhaimmillaan sitä vain kallistuu puolelta toiselle ja nauttii pitkästä liu'usta. Suomen parhaat rullaluistelijatkin tekevät tekniikkaharjoitteita ympäri vuoden, kukaan ei ole täysin valmis. Ongelmana on se, ettei tahdo malttaa, vaan on kiire pyyhältämään pitkin teitä kilometrit tavoitteena. Kurssilaiset nyt tietävätkin, että hiki tulee harjoitteissakin ja kunto kasvaa.

Oikea tekniikka opetellaan ehdottomasti ilman sauvoja. Ylimääräiset tukipisteet ja käsien antama lisävauhti antavat "luvan" huonoon luistelutekniikkaan. Väärin opittua tekniikkaa on vaikeampaa korjata myöhemmin.

Suomen luisteluliitto järjestää rullaluistelun maratonkoulun Jyväskylässä viikoilla 22-24, joka huipentuu maratooniin joka Forssan Suvi-illassa tai Turun Ykskerrassa.

Kiitos kurssille osallistuneille ja tarvittaessa järjestämme uuden kurssi. Sinne voi (ja kannattaa) tulla uudelleenkin, opeteltavaa jäi toisellekin kerralle. Kurssilaisetkin olivat tyytyväisiä, tässä mm. Lean kommentti sähköpostitse jälkikäteen: "Kiitoksia paljon teille kaikille opettajille erittäin valaisevasta ja mukavasta tiistaisesta rullaluistelun peruskurssista."

Keijo, Kai, Kapo ja Ami