Kiepin soutu

4.6.2007

Hyvässä säässä suoritettu Kiepin soutu kiristi tilannetta Jyväskiepin yhteistuloksissa. Leino Nisula haastaa tosissaan Keijo Sivillin ja naisissa hurjia pistemääriä keräävät Ulla Yrjölä ja Mari Sivill. Kuntokiepin kärkitaisteluun ilmoittautuivat myös Pirjo Ilmavirta ja Paavo Pohjola.

Tänä vuonna kirkkoveneillä soutajat hävisivät muille soutajille pisteissä aika tavalla. Kerrointa on etsitty jo vuosia oikealle tasolle ja tässä säässä se suosi yksikkö- ja kaksikkosoutajia. Kiepittäjien kirkkoveneestä kuuluivat kuitenkin oikeat mielipiteet Hakasalon Artolta: pisteet ovat tärkeitä, osallistuminen ja kiepittäjien saaminen mukaan on vieläkin tärkeämpää. Monet hyvät asiat pilataan liiallisella tulostavoitteellisuudella.

Tämä ei kuitenkaan vie pohjaa siltä tosiasialta, että parhaat olivat parhaita - laski miten laski. Kiepin kehityksessä tärkeään asemaan nouseekin tavoite siitä, miten saamme kaikille tasapuoliset olosuhteet kisan läpiviemiseksi.

Kiepin tilanne siis kiristyy. Toivottavasti M50-sarjalaiset eivät vie kaksois- tai jopa kolmoisvoittoa. Pitäkää te muut siitä huoli. Kärjen takana on tulossa kova nimi, Ilomäen Petri. Petriltä jäi luistelu väliin, kuitenkin muut lajit ovat menneet kärjen tuntumassa. Harmillisesti juuri hänen veneensä kärsi tahattomasti kolarista lämmittelyssä, toivottavasti Petri veneesi tulee entiseen kuntoon. Vahingot ovat inhimillisiä ja onneksi et loukannut itseäsi.

Joukkuekisassa Panda edelleen pitää kärkisijaa, tällä hetkellä K-Pau on kovin kilpakumppani. Näyttää siltä, että tänä vuonna joukkuekisan voittoon yltää aivan uusi joukkue.

Pyöräily on edessä elokuussa. Uskon, että lopulliset ratkaisut kaikissa sarjoissa tehdään vasta suunnistuksen yhteydessä. Joten iltarasteille harjoittelemaan. Siellä allakirjoittanut onkin jo kunnostautunut neljällä jumbosijalla kuudella iltarastilla. On hyvä tietää, että suunta voi olla vain ylöspäin.

Tulokset löydät tulospalvelusta.

Keijo