VETERAANIT KAUDEN PÄÄTÖSLUISTELUISSA

5.3.2008

Suonenjoelle Tuusulanjärveltä siirretty (SM 100 km MY, SM 50 km M50 ja Ny) luisteltiin n. 10 asteen pakkasessa Suonenjoen keskustassa, pienellä järvellä, suojaisissa olosuhteissa 1,25 km;n radalla. Myös Finland Ice Marathonille osallistuttiin hyvällä menestyksellä.

Suomen mestaruutta 50 km;llä M50 sarjassa lähti tavoittelemaan yhdeksän luistelijaa. KENSU;sta sarjassa oli mukana Hannu Luoma ja Aimo Väisänen. Kisa oli tasainen ja tiukka. Niinpä mitalit jaettiinkin vasta viimeisellä kierroksella ja loppukirissä, johon osallistui viisi luistelijaa. Loppukirin voitti Hannu Pappinen, ajalla 1.39.13, lyöden viimeisen kierroksen vetäneen Lasse Kääpän luistimen mitalla, jolle saman verran hävisi Aimo Väisänen, ollen kisan kolmas. Kapealla radalla Hannu Luoma ei enää mahtunut mitalitaistoon ja sijoittui neljänneksi.

     

 

KENSULAISET 25V. FINLAND ICE MARATHONILLA KUOPIOSSA

 

Päämatkalle SM 200km:lle jo aamuvarhaisella starttasi Kari Huovila. Luistelu ei Karin mielestä lähtenyt oikein putkeen ja hän heittikin ”leikin” kesken luisteltuaan 50 km ja siirtyi kannustus- ja huoltojoukkoihin.

 

Puolta lyhyemmälle, eli SM 100 km:lle lähtivät, Hannu Luoma ja Aimo Väisänen. Navakassa/ kovassa tuulessa luisteltu kisassa yhteistyö oli voimaa, joten yksittäisiä irtiottoja ei juuri nähty. Ratkaisu mitalien suhteen tapahtui 25 km jälkeen, kun 200 km;n hollantilaiset kärkiluistelijat ohittivat meidän 100 km;n pääjoukon. Tähän peesiin Hannu Pappisen ja 23 kertaisen Kuopion kävijän Jorma Ryynäsen lisäksi myös minä (Aimo Väisänen)  pääsin. Luistelu sujui vuorovedolla ja hyvässä sovussa aina viimeisen kierroksen puoleen väliin, jolloin kuopiolaiset taktikoivat päästäen minut karkuun taistelemaan yksin tuulta vastaan. Taktiikka ei onnistunut, vaan viimeiset kilometrit vastatuuleen tultiin yhdessä, rauhallisesti toisiamme tarkkaillen. Noin 300m ennen maalia hollantilaisryhmä ohitti meidät, jolloin lähdin loppukiriin ja onnistuen siinä ja voittaen kisan ajalla 3.48.18. Hannu Luoma teki kovan päivätyön taistellen yksin tuulta vastaan suurimman osan matkasta, mistä Hannullekin hieno sijoitus 6. ajalla 4.03.57.

 

Naisten SM 100 km;llä Terhi Kokkonen oli hienosti hopealla ajalla 4.54.26.

 

Moninkertainen 200 km;n luistelija Oiva Lipsonen osallistui tällä kertaa, hänelle vaatimattomasti, 50 km;lle. Oiva piti matkalla oivallista vauhtia ja voitti matkan ajalla 1.48.53. Samalla matkalla oli myös Kari Paakkinen, ollen 16. hyvällä ajalla 1.56.05.

 

Ami