Kiepin soutu

7.6.2008

Sarja- yms. epäselvyyksien vuoksi KENSUn johtokunta päätti muodostaa jokaisesta venetyypistä oman sarjansa ja antaa kunkin sarjan parhaalle Kiepin kiertäjälle 1000 pistettä. Kirkkoveneiden aikaa on verrattu kaikkein nopeimpaan eli Mikkelin veneeseen, jottei pisteet nouse liian suuriksi.

Soutusää oli erinomainen, samoin järjestelyt. Suurimmat laineet löivätkin "kabineteissa" jo ennen kisaa, eivätkä ole rauhoittuneet vieläkään. Uudet pisteet on laskettu tulospalveluun. Toivottavasti uusi pistelaskuversio tyydyttää mahdollisimman monia. Soutu-sarakkeessa on vain yksikkösoutajien ajat. Muut kolme sarjaa ovat kirkkovene-sarakkeessa, joten aika ja pisteet eivät ole selkokielellä luettavia.

Ensi vuonna Peurunka-soutua ei todennäköisesti järjestetä. Ensisijainen vaihtoehto tällöin on järjestää soutukisa Jyväsjärvi-soudun yhteydessä tai jättää kokeiluluontoisesti jopa kokonaan pois. Jälkimmäisessä tapauksessa valikoimiin otetaan korvaava laji (rullaluistelu,...?) tai kierretään vain viisi lajia, jotka kaikki lasketaan mukaan loppupisteisiin. Soudun kilpailukutsua on myös selvennettävä sarjojen, pistelaskun ja osallistumisien suhteen.

Keijo