KENSUlle kiritaistoista potkukelkkailun MM-mitaleita

10.3.2009

Timo Rinkinen potkii kohti kultamitalia.
Timo Rinkinen potkii kohti kultamitalia.
Palkintopallilla vieraili kensulaisista myös mm. Hannu Luoma.
Palkintopallilla vieraili kensulaisista myös mm. Hannu Luoma.

Multialla järjestetyissä potkukelkkailun MM-kisoissa (6.-7.3.) väännettiin tiukkoja kirejä. Jotkut näistä kääntyivät kensulaisille eduksi. Parhaasta suorituksesta vastasi Timo Rinkinen kultamitalillaan.

Myöhäisenä (klo 22) perjantai-iltana käynnistynyt maraton toi yli 45-vuotiaiden sarjassa hopean ja pronssin. Tarjottimella olisi ollut kultakin, mutta Timo Rinkinen sai taipua Kortelan Ryhdin Matti Pesälälle loppukirissä. Sen sijaan Hannu Luoma päätyi pronssille ilman loppukirikamppailua, sillä hän oli jättänyt Ketkupolkan Heikki Nymanin turvallisesti taakseen varhemmin.

Yleisen sarjan maratonin voitti aiemmin hiihtäjänä mainetta niittänyt Kai Immonen ennen Hannu Vierikkoa, joka taasen kukisti viime metreille Jussi Lahtisen. Neljänneksi tuli Pirkan hiihdossa jaetun ykkössijan ottanut ja viimevuotista maratonmestaruutta puolustanut Janne Mononen.

Lauantain kisapäivä alkoi iloisesti ja leikkimielisesti lasten kisailujen merkeissä. Emilia ja Veera Lehtinen sekä Mikki Rinkinen osoittivat jälleen kasvavan polven olevan kyvykästä, nopeaa ja periksiantamatonta matkalla kohdatuista vastoinkäymisistä huolimatta. Lasten starttien jälkeen tykitettiin yleisen sarjan 200 metrin alkuerät maratonkankeuden väijyessä lihaksistossa. Alkueristä selvisivät loppukilpailuun Timo Rinkinen ja Antti Lehtinen tässä järjestyksessä. Loppukilpailussa maratonkankeus oli Lehtisen jaloissa vähäisempi ja tuloksena oli neljäs sija viime vuoden tapaan Rinkisen säästellessä jo voimia seuraaviin koitoksiin. Mestaruuden uusi Jussi Lahtinen.

Nelivitosten 500 metrin taistelu oli yksi päivän jännittävimmistä, kun viivalle asettautuivat edellisen illan kirikamppailijat Rinkinen ja Pesälä. Rinkinen päätti puolustaa viime vuoden mestaruuttaan varmuudella ja paukutti Sinervän jäätä heti siihen tahtiin, että keulapaikka heltisi. Toki Pesälä kolkutteli mutkaan mentäessä kannoilla ja suoran auetessa yritti rinnalle. Rinkinen aukaisi potkuhanan suoran auetessa seurauksin, että Pesälä ei ohitse päässyt. Rinkinen kellotti tauluun huippulukeman 1 04,6, minkä arvoa nostaa edellisenä yönä päättynyt maraton. Luoma sujutteli jälleen kolmanneksi.

Viestissä Kensun miehistö taisteli viime vuoden tapaan kolmannen sijan. Rinkinen aloitti hienosti tullen toisena vaihtoon. Luoma kiihdytti ensimmäiseen mutkaan hieman liian lujaa menettäen toviksi kontrollin kelkkaan, missä yksi joukkue pääsi ohitse. Lehtinen pääsi ankkuriosuudelle hyvissä asemissa, mutta vastassa olleet potkijakarjut olivat aivan liian vahvoja, jotta kintereille olisi maratonjäykkänä päässyt. Toisaalta takaa ei ollut välitöntä uhkaa, kun vain kaarteet sujuivat kontrolloidusti ja niinhän ne sujuivat.

Viimeinen matka oli sitten 2000 metriä, jolla mitalimenestys olisi ollut todellinen yllätys. Kärjessä Lahtinen, Mononen ja Immonen kävivät armottoman loppukirikamppailun. Kensulaisista Rinkinen ehti kuudenneksi kovan kilpakumppaninsa Pesälän horjuessa loppusuoralla. Lehtinen ja Luoma joutuivat jo passailemaan reilummin sijoittuen sijoille yhdeksän ja kymmenen jääden ajassa hieman jopa naisten sarjan voittajalle Leppävirran Urheilijoiden Maarit Salovirralle.

Antti Lehtinen.