KENSUn Veli-Jussi Koskiselle kaksi SM-pronssia rullaluistelun sisäratakilpailuissa Lahdessa.

22.4.2009

Lahden luistelijat järjestivät perinteiset rullaluistelun sisärata SM-kilpailut lauantaina 18.4.2009 Lahden suurhallissa. Osallistujia oli ympäri Suomea yli 50 ja tulostaso oli vuodenaikaan nähden erittäin korkea.

Sarjassa miehet 40 vuotta Kensun Veli-Jussi Koskinen oli kolmas sekä 200 metrin että 3000 metrin kilpailuissa. Ensikertalaisena hallikisoissa Veli-Jussi pitikin tulosta ihan hyvänä vaikka hampaan koloon jäkin parannettavaa. Tavoitteeksi laitettiinkin mitalien kirkastaminen heinäkuun SM-ratailpailuissa Helsingissä sekä elokuun SM-maantiekilpailuissa Nurmossa.

 

Yleisessä sarjassa nuori polvi Porista pisti vanhemmat konkarit tiukalle, Teemu Ylänen (HTL) piti kuitenkin vielä valtikan hallussaan molemmilla matkoilla. Kensun Verneri Kinnunen oli molemmilla matkoilla tuloslistan puolivälin tuntumassa. Kanervon Mikakin kokeili luistimien mahtumista jalkoihin 200 metrin matkalla. Yleisen sarjan miehet joutuivat luistelemaan 3000 metrin matkalla kaksi ylimääräistä kierrosta eli yhteensä 3400 m. Tällaista virhettä järjestäjän puolelta ei saisi tapahtua SM-tasoisissa kilpailuissa.

 

Kisojen nuorin osallistuja Eemeli Kanervo näytti muille että tulevaisuudessakin Kensulaisia tullaan varmasti näkemään myös rullaluistelukisoissa, ja mikäli merkit pitävät paikkansa, myös mitaleilla.

 

Matkalla takaisin Jyväskylään Veli-Jussi ja Verneri pohtivat että josko Jyväskylästäkin löytyisi jokin sisäharjoittelupaikka rullaluistelulle. Lajin tekniikka poikkeaa kuitenkin esimerkiksi pikaluistelusta eikä pelkällä hyvällä kuntopohjalla taistella kirkkaimmista mitaleista. Mikäli sisäliikuntapaikoista ei löydy sopivaa niin sitten pitää kartoittaa teollisuushallit ja vastaavat. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan. Suunnitelmissa on myös ensi vuonna käydä Lahdessa harjoittelemassa muutama viikko ennen kisoja.

 Lisätietoja: http://www.luisteluliitto.fi/@Bin/489391/Microsoft%20Word%20-%20Rullaluistelun%20sisärata%20SM%20Lahdessa.pdf