31. Jyväsjärvi-soutu

8.5.2023

TO 15.6.2023

Tervetuloa KENSUn talkoovoimin järjestämään kesäkauden aloittavaan kirkkovenetapahtumaan, johon on vuosittain kerääntynyt jopa yli 50 venekuntaa eli lähes 800 soutajaa. Kesäkuun Jyväsjärvi-soutu on 31. kerta kun Jyväsjärvi-soutu järjestetään. 

Jyväsjärvi-soutu on kaikki yhdistävä raikkaan ulkoilman tapahtuma, jossa nautitaan yhdessä olemisesta ja yhdessä tekemisestä. Jyväsjärvi-soudussa on ollut aina mukana kirjava joukko soutajia. Kisaan ovat tervetulleita kaveriporukat, työporukat, urheiluseurat ja kaikenlaiset muutkin kokoonpanot. Kisassa joukkue kuin joukkue tekee työtä yhdessä ja riemuitsee maaliintulosta. Tapahtuma on myös ainutlaatuinen tilaisuus päästä näkemään ennätysmääräinen joukko kirkkoveneitä samanaikaisesti yhdellä järvellä. 

Soutu starttaa Hotelli Alban luota Ylistön sillan alta useassa erässä enintään seitsemän veneen erissä. Näköalat sillalta ovat huikeat ja ne tarjoavat mahdollisuuden nauttia kisatunnelmasta ja elää yhdessä venekuntien iloa sekä onnistumisia, eikä hauskoilta kömmähdyksiltäkään aina vältytä. Mikä olisikaan ihanampaa kuin nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä liikunnan äärellä livemusiikin kera, valovoimaisessa seurassa. 

Kisassa jokaisesta venekunnasta palkitaan kolme ja nopein venekunta palkitaan kiertopalkinnolla. Joka vuosi palkitaan myös jokin joukkue erikoispalkinnolla. Vuonna 2021 palkinnon sai jo useamman vuoden kilpailuun osallistunut Osaamisvaje -joukkue, joka on yrittänyt ja pystynyt paikkaamaan vuosittain soutuun liittyvää osaamisvajettaan. Joukkue on yksi aktiivisimmista Jyväsjärvi-soudun harjoittelijoista. Se on kohottanut soudulla paitsi kuntoaan myös yhteishenkeään fiilistelemällä soutukisan tunnelmia yhteisen pöydän ääressä kisan jälkeen.

Kerää joukkue ja tule kisaan! 

Kirkkoveneen voit varata KENSUlta. Ilmoittaudu pian, jotta pääset haluamaasi erään ja saat toiveidesi mukaan joko kilpa- tai kuntosarjatasoisen veneen. Tästä: Ilmoittautuminen Jyväsjärvisoutuun 2023