Kieppisäännöt

Tässä selvitetään kootusti, miten Jyväskieppi 2019 järjestetään, sekä mitkä sen säännöt ovat.

Kaikissa sääntötulkinnoissa ensisijainen lähde on tämä verkkosivu. Jos sääntöjä tai pistelaskua koskien tulee jotain epäselvyyksiä tai tulkintaa, ratkaisee sen KENSUn johtokunta. Jos sääntötulkinnan kohteena oleva asianomainen on KENSUn johtokunnan jäsen, on hänet jäävättävä päätöksestä.

Henkilökohtainen kilpailu

Henkilökohtaisessa kilpailussa kilpaillaan omassa ikäsarjassa. Jokainen osakilpailu kerryttää pisteitä, jotka lasketaan kuten Pistelasku -osioissa määritetään. Yhteistulokseen lasketaan mukaan kaikkien kuuden lajin pisteet.

Joukkuekilpailu

Kieppijoukkueeseen voi kuulua 2-3 ennalta nimettyä kilpailijaa. Joukkueen jäsenet osallistuvat automaattisesti henkilökohtaiseen kilpailuun. Joukkueella on oltava nimetty joukkueenjohtaja, joka toimii joukkueen yhteyshenkilönä.

Kilpailulajit ja -matkat

Alla on lueteltu osalajeittain matkat, jotka yleensä osalajin kilpailuissa kilpaillaan. Muutokset ja vaihtelut ovat mahdollisia.

Jyväskiepin 2019 lajit ja matkat ovat seuraavat:

  • hiihto n. 10 km su 13.1.2019, järjestäjä KENSU Jyväskylä / Ladun maja
  • retkiluistelu 6 km la 2.2.2019 klo 10:00, järjestäjä KENSU / Vesangan retkiluistelurata
  • pikaluistelu 5 km ti 19.2.2019 klo 19:15, järjestäjä KENSU / Viitaniemen tekojäärata
  • suunnistus, kuntorastien (korttelirastit) yhteydessä 4-5/2018. 
  • pyöräily n. 20 km 8/2019, järjestäjä KENSU / Isolahden koulu, Muurame
  • maastojuoksu n. 6 km 9/2019, järjestäjä KENSU / Halssilan liikuntapuisto.

Kilpailukutsut julkaistaan KENSUn verkkosivuilla, tai niihin on linkki seuran sivuilta. Kannattaa aina tarkastaa viimeisin tieto Kensun internetsivuilta, sillä järjestäjä saattaa ulkoisista syistä johtuen joutua vaihtamaan kilpailun alkamisaikaa, kilpailukeskuksen paikkaa, tai jopa päivämäärää.

Sarjat

Sarjat ovat MYL, NYL, M50 ja joukkuekisa.

Kukin ikäsarja perustetaan jos toisen osalajin suorituspäivään mennessä sarjaan on ilmoittautunut vähintään neljä kilpailijaa. Kieppivuonna täyttämäsi ikä määrää sarjan, esim. 1969 syntynyt mies kuuluu vuonna 2019 M50 -sarjaan. 

Ilmoittautumissäännöt

Ilmoittautuminen tapahtuu verkkolomakkeella tai osoitteeseen pj@kensu.fi. Joukkueenjohtaja voi tarvittaessa tehdä ilmoittautumiset joukkueensa jäsenten puolesta.

Ilmoittautumiset Kieppiin kannattaa tehdä ennen ensimmäistä osakilpailua, jotta tulee huomioiduksi pistelaskuussa alusta asti. Jyväskiepin joukkuekilpailun joukkueita voi täydentää matkan varrella. Joukkueen pisteisiin huomioidaan ainoastaan ilmoittaumisen jälkeiset osakilpailut.

 

Pistelasku - henkilökohtainen kisa

Jokaisesta osakilpailusta jaetaan pisteitä seuraavan kaavan mukaan:

(VERTAILUAIKA / OMA AIKA) x 1000

Vertailuaika  yksittäisessä tapahtumassa on nopeimman Kieppiläisen aika, josta saa 1000 pistettä. Lopputuloksiin lasketaan kaikkien kuuden lajin yhteispisteet.

Keskeytys katsotaan suoritukseksi ja siitä saa 200 pistettä (DNF). Suunnistuksessa väärän tai puuttuvan leimauksen takia hylätty suoritus rinnastetaan keskeyttämiseen.

Pistelasku - joukkuekilpailu

Joukkuekilpailussa joukkueen pisteisiin lasketaan joukkueen kahden parhaan osallistujan tulokset/osakilpailu. Kokonaiskilpailussa mukaan lasketaan kaikkien kuuden osakilpailun pisteet.