Luistelukoulut

 

Ilmoittautumiset syksyn 2023 luistelukouluun 13.11  mennessä:  

tästä linkistä

 

Syyskauden 2023 luistelukoulut alkavat lauantaina 11. marraskuuta ja torstaina 16. marraskuuta. (Huom. lauantairyhmän alkamisajankohta on muutettu aiemmasta poiketen viikkoa varhemmaksi, koska KENSUn yksi lauantaivuoro on peruttu jääpalloturneen vuoksi). Opetusta on torstaisin klo 16.30–17.30 tai lauantaisin klo 9–10. Syyskausi vko 46–50.  Luistelijalla tulee olla oma  kypärä, vakuutus suositeltavaa.

Voit valita luistelukouluopetuksen 1-2krt viikossa!

Luistelukoulun hinta kaudelle on 60€ 1krt/vko tai 80€ 2krt/vko. 

Pikaluistelun valmennusryhmän hinta 35€/kk. Pikaluistelun valmennusryhmäläiset saavat käyttöönsä seuramme luistimet.

 

Pakkasraja on -20C ja sen ylittyessä vanhempia tiedotetaan tekstiviestitse. Opetuskerran peruuntuessa kerta siirtyy viikolla eteenpäin eli luistelukoulu jatkuu viikon pidempään. Luisteluvuorolle saa kovalla pakkasellakin mennä, mutta opetusta ei ole.

Ilmoittautuminen tarvittaessa myös sähköpostin kautta osoittesseen luistelukoulut@gmail.com. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse: luistelijan nimi, syntymäaika, huoltajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä luistelukoulun päivä/päivät ja ryhmä. Luisteluryhmien kuvaukset löytyvät alta.

Luistelukoulujen vastaavana toimii Erika Hakkarainen. Tiedustelut: luistelukoulut@gmail.com

 

Ryhmät:

  1. Luistelun alkeet 3-5v.
  2. Luistelun jatkoalkeet 4-8v.
  3. Etenevät 5-11v.
  4. Pikaluistelun valmennusryhmä

Valitse lapsellesi sopiva ryhmä:

 

Ryhmien kuvaukset

3-5 v. Alkeet-rryhmässä totutellaan luistimiin ja tasapainoon. Yhdessä harjoitellaan eteenpäin pääsemistä, kaatumista, liukkaalla jäällä pystyyn nousemista ja liukuja. Lasten iän huomioiden edistysaskeleet ovat usein pieniä, mutta sitäkin tärkeämpiä. Ennen ensimmäistä luistelukoulukertaa olisi hyvä olla yksi kokeilukerta jäällä alla.  

4-8 v. Jatkoalkeet-ryhmässä lähtötasona riittää tasapaino luistimilla sekä eteenpäinluistelun taito. Ryhmässä harjoitellaan liukumista, kaartelua ja erilaista teränkäyttöä luistimilla erilaisten leikkien kautta. Tasapaino ja rohkeus luistelussa kehittyvät vähitellen.

5-11 v. Etenevät-ryhmässä luisteluleikit ovat alkeisryhmiä vauhdikkaampia ja lapsen ketteryys on eduksi. Luistelutaito ja vauhti kehittyy erilaisten harjoitusten kautta ja luistelutaitoja kehitetään jokaisen omalla tasolla. Harjoituksissa on monipuolisia tekniikkaa tukevia harjoitteita ja erilaisia taitoratoja. 

Luistelukoulusta on mahdollisuus nousta pikaluistelun valmennusryhmään.

Pikaluistelun valmennusryhmä:

Valmennusryhmässä tutustutaan syvemmin pikaluistelun saloihin. Valmennusryhmässä harjoitellaan jo pitkäjänteisesti ja korkeilla tähtäimillä, mutta jokaisen luistelijan henkilökohtaiset tavoitteet huomioiden. Opetus tapahtuu lapsen kehityksen ehdoilla ja leikkejä sekä kisailuja hyväksi käyttämällä. Luistelu tapahtuu seuran COMBI harjoituspikaluistimilla tai seuran klaps-pikaluistimilla. Ryhmä on loistava tapa aloittaa uusi harrastus eikä vaatimuksena ole kuin kohtuullinen luistelutaito. Ryhmä pyrkii myös käymään ainakin yksissä virallisissa pikaluistelukilpailuissa kauden aikana. Valmennusryhmä kokoontuu kahdesti viikossa.

 

TERVETULOA MUKAAN!

- KENSUn luistelujaosto -