Luistelukoulut

 

Ilmoittautumiset kevään 2023 luistelukouluun 9. tammikuuta mennessä:  tästä linkistä

 

Kevätkauden 2023 luistelukoulut alkavat torstaina 12. tammikuuta ja lauantaina 14. tammikuuta. Opetusta on torstaisin klo 16.30–17.30 tai lauantaisin klo 9–10. Kevätkausi vko 2–6. Luistelukoulun hinta kaudelle on 50€ 1krt/vko tai 85€ 2krt/vko. Pikaluistelun valmennusryhmän hinta 75€ (2krt/vko). Luistelijalla tulee olla oma  kypärä, vakuutus suositeltava. Pikaluistelukoululaiset saavat käyttöönsä seuramme luistimet.

Voit valita opetuksen 1-2krt viikossa!

Pakkasraja on -20C ja sen ylittyessä vanhempia tiedotetaan tekstiviestitse. Opetuskerran peruuntuessa kerta siirtyy viikolla eteenpäin eli luistelukoulu jatkuu viikon pidempään. Luisteluvuorolle saa kovalla pakkasellakin mennä, mutta opetusta ei ole.

 

Ilmoittautuminen tarvittaessa myös sähköpostin kautta osoittesseen luistelukoulut@gmail.com. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse: luistelijan nimi, syntymäaika, huoltajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä luistelukoulun päivä/päivät ja ryhmä. Luisteluryhmien kuvaukset löytyvät alta.

Luistelukoulujen vastaavana toimii Erika Hakkarainen. Tiedustelut: luistelukoulut@gmail.com

 

Ryhmät:

  1. Luistelun alkeet 3-5v.
  2. Luistelun jatkoalkeet 4-8v.
  3. Etenevät 5-11v.
  4. Pikaluistelun valmennusryhmä

Valitse lapsellesi sopiva ryhmä:

 

Ryhmien kuvaukset

3-5 v. Alkeisryhmässä totutellaan luistimiin ja tasapainoon. Yhdessä harjoitellaan eteenpäin pääsemistä, kaatumista, liukkaalla jäällä pystyyn nousemista ja liukuja. Lasten iän huomioiden edistysaskeleet ovat usein pieniä, mutta sitäkin tärkeämpiä. Ennen ensimmäistä luistelukoulukertaa olisi hyvä olla yksi kokeilukerta jäällä alla.  

4-8 v. Jatkoalkeisryhmässä lähtötasona riittää tasapaino luistimilla sekä eteenpäinluistelun taito. Ryhmässä harjoitellaan liukumista, kaartelua ja erilaista teränkäyttöä luistimilla erilaisten leikkien kautta. Tasapaino ja rohkeus luistelussa kehittyvät vähitellen.

5-11 v. Etenevät-ryhmässä luisteluleikit ovat alkeisryhmiä vauhdikkaampia ja lapsen ketteryys on eduksi. Luistelutaito ja vauhti kehittyy erilaisten harjoitusten kautta ja luistelutaitoja kehitetään jokaisen omalla tasolla. Harjoituksissa on monipuolisia tekniikkaa tukevia harjoitteita ja erilaisia taitoratoja. 

Luistelukoulusta on mahdollisuus nousta valmennusryhmään.

Pikaluistelun valmennusryhmä:

Valmennusryhmässä tutustutaan syvemmin pikaluistelun saloihin. Valmennusryhmässä harjoitellaan jo pitkäjänteisesti ja korkeilla tähtäimillä, mutta jokaisen luistelijan henkilökohtaiset tavoitteet huomioiden. Opetus tapahtuu lapsen kehityksen ehdoilla ja leikkejä sekä kisailuja hyväksi käyttämällä. Luistelu tapahtuu seuran COMBI harjoituspikaluistimilla tai seuran klaps-pikaluistimilla. Ryhmä on loistava tapa aloittaa uusi harrastus eikä vaatimuksena ole kuin kohtuullinen luistelutaito. Ryhmä pyrkii myös käymään ainakin yksissä virallisissa pikaluistelukilpailuissa kauden aikana. Valmennusryhmä kokoontuu kahdesti viikossa.

 

TERVETULOA MUKAAN!

- KENSUn luistelujaosto -