Luistelukoulut

 

Kensu järjestää lasten luistelukouluja syksyisin ja keväisin Viitaniemen tekojäällä. Syksyllä luistelukoulut alkavat marraskuussa ja keväällä tammikuun puolivälissä. Sekä syksyllä että keväällä järjestetään kolme eritasoista ryhmää, jotka kaikki sisältävät viisi opetuskertaa.  

Harjoitukset ovat joko torstaisin klo 16.30- 17.30 tai lauantaisin klo 9-10.

 

Kevätkauden 2022 luistelukoulut alkavat torstaina 13. tammikuuta ja lauantaina 15. tammikuuta.

Valitse itsellesi sopiva päivä!

Luistelukoulussa on kivaa!

Ryhmät:

  1. Luistelun alkeet 3-5v.

  2. Luistelun jatkoalkeet 4-8v.

  3. Perusluisteluryhmä 5-10v.

  4. Pikaluistelukoulu.

  5. Pikaluistelun valmennusryhmä.

Luistelukoulun hinta 50 € / jakso, joka sisältää opetuksen 5 kertaa, vakuutuksen ja luistelupassin, sekä seuran jäsenyyden. Pikaluisteluryhmän hinta on 75 € / jakso.

Pakkasraja on -15C ja sen ylittyessä vanhempia tiedotetaan tekstiviestitse. Opetuskerran peruuntuessa se siirtyy viikolla eteenpäin eli luistelukoulu jatkuu viikon pidempään. Luisteluvuorolle saa kovalla pakkasellakin mennä, mutta opetusta ei ole.

Opetusta on yhteensä 5 kertaa torstaisin klo 16.30–17.30 tai lauantaisin klo 9–10

 

llmoittautumiset kevään 2022 luistelukouluun 10.1. mennessä: luistelukoulut@gmail.com

Ilmoittautumisessa tarvittavat tiedot: Luistelijan nimi, syntymäaika/ikä, huoltajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä luistelukoulun päivä (to/la) ja ryhmä. Kerrotko myös, mistä sait tietoa luistelukouluistamme. Luisteluryhmien kuvaukset löytyvät alta.

Luistelukoulujen vastaavana toimii Maija Piiparinen 0405148772.

 

Ryhmien kuvaukset:

3-5 v. Alkeisryhmässä totutellaan luistimiin ja tasapainoon.  Tunneilla harjoitellaan eteenpäin pääsemistä, kaatumista, liukkaalla jäällä pystyyn nousemista ja liukuja. Lasten iän huomioiden edistysaskeleet ovat usein pieniä, mutta sitäkin tärkeämpiä. Ennen ensimmäistä luistelukoulukertaa olisi hyvä, että lapsella olisi ainakin kerran verran aikaisempaa kokemusta jäätuntumasta.

 

4-8 v. Jatkoalkeisryhmässä lähtötasona riittää tasapaino luistimilla sekä eteenpäinluistelun taito. Tunneilla harjoitellaan mm. jarrutuksia, liukumista ja kaartelua luistimilla erilaisten leikkien kautta. Tasapaino ja rohkeus luistelussa kehittyvät vähitellen.

 

5-10 v. Perusluisteluryhmässä luisteluleikit ovat alkeisryhmiä vauhdikkaampia ja lapsen ketteryys on eduksi. Luistelutaito ja vauhti kehittyy erilaisten harjoitusten kautta ja luistelutaitoja kehitetään jokaisen omalla tasolla. Harjoituksissa on monipuolisia leikkejä sekä erilaisia taitoratoja. 

 

n. 6-13 v. Pikaluistelukoulussa tutustutaan lajiin nimeltä pikaluistelu leikkien ja taitoratojen kautta. Painopiste alkaa olla pikaluistelunomaisessa tekemisessä, mutta kaikki tapahtuu edelleen lapsen kehityksen ehdoilla ja leikkejä sekä kisailuja hyväksi käyttämällä. Luistelu tapahtuu seuran COMBI harjoituspikaluistimilla tai seuran klaps-pikaluistimilla. Ryhmä on loistava tapa aloittaa uusi harrastus eikä vaatimuksena ole kuin kohtuullinen luistelutaito. Ryhmä pyrkii myös käymään yksissä virallisissa pikaluistelukilpailuissa kauden aikana. Pikaluistelukoulu kokoontuu kahdesti viikossa erikseen määrättyinä aikoina. Kysy lisää lähettämällä sähköpostia (kts. yllä).

 

Pikaluistelukoulun jälkeen on mahdollisuus nostaa valmennusryhmään, jossa harjoitellaan jo pitkäjänteisesti ja korkeilla tähtäimillä.

 

TERVETULOA MUKAAN!