Soutu

Huomaathan, että lisää tietoa (tulokset, lähtölistat, ohjeet, yms.)                           Olemme myös Facebookissa!
löytyvät aikanaan sivun vasemman laidan linkkien takaa

30. Jyväsjärvi-soutu 16.6.2022

Jyväsjärvi-soudun 30-vuotisjuhlakilpailu soudettiin pilvisessä, osin sateisessa ja viileässä säässä. Tuuli pu­halsi 6-8 m/s ja puuskissa alkuillasta jopa 12 m/s. Vesi tuli onneksi vain tihuttamalla, joten se ei en­nättänyt kastella joukkueita läpimäräksi. Sään tuulisuudesta johtuen kisan soutumatkaa ly­hennettiin ½ km ja oli ensimmäinen kerta, kun pelastuslaitos oli meihin yhteydessä tuulen joh­dosta.

Tänäkin vuonna järjestettiin ennen kisaa kaikille avoimia soutuharjoituksia. Kahtena soutuiltana soudettiin lähes täysillä veneillä ja tämän lisäksi aiempaa useampi joukkue halusi harjoitella omalla joukkueellaan kerran tai kaksi.

Kisaan osallistui 39 joukkuetta alun perin 48 mukaan ilmoittautuneesta. Perumiset joh­tuivat yritystä kohdanneista lomautuksista tai väen vähentämisestä, sairastumisista ja vaikeuksista joukkueen ko­koamisessa.

Uusina joukkueina mukana olivat Brado, Buugi, CrossFit Harju, Pinja ja Spinnova. Mukana oli myös ensimmäistä kertaa Tietoevry, jonka juurista löytyy kuitenkin kisaan jo ensimmäisenä vuonna osallistunut Valtion tietokonekeskus ja aiemmin osallistuneet Tieto ja Tietokarhu. Kisan kokeneim­paan kaartiin kuuluivat Vihtavuoren Pamauksen joukkueet, Jyväskylän Latu, Ski Team sekä Joutsan soututeam.

Tämän vuoden nopein joukkue oli aiempien vuosien tapaan Ski Jyväskylä, jolle PH-Fo­rest, ViPan miehet ja Joutsan soututeam hävisivät vain 5-11 sekuntia. Nopein pelkästään naissoutajista koos­tuva joukkue oli ViPan naisten joukkue, joka oli kisan seitsemänneksi nopein. Naisjoukkue souti yhden hengen vajauksella, koska viime hetkellä huomattiin yhden airon puuttuvan veneestä.

Kuntosarjassa nopeinta tahtia pitivät uudet joukkueet Spinnova ja Pinja. Kuntosarjan veneiden ta­sossa oli hieman eroa – tänä vuonna veneellä 7 soutaneilla oli hyvä tuuri – veneellä on aikanaan voitettu jopa Sulkavan souduissa. Tämän vuoden erikoispalkinnon sai Jyväskylän Latu monipuoli­sena liikuttajana, monivuotisena Jyväsjärvi-osallistujana sekä lähes saman ikäisenä kuin KENSU.

Kisassa tärkeintä oli kuitenkin yhteinen soutukokemus ja –elämys. Valun joukkueella oli hieman ongelmia soututahdissa, mutta joukkueen yhteyshenkilö viesteili, että ”kaikkinensa oikein hauskaa oli taas koko joukkueella”. Oli ihanaa kuulla maaliintulohihkumiset sekä nähdä hymyt, kun porukka nousi veneestä maihin.

Tämän vuoden soudun tulokset, kuvat sekä diashow, jossa on kuvia edellisistä kisoista, löytyvät Soutu-sivun alakansioista. Katsottavaa on myös KENSUn Instagramissa (kensu_ry) sekä usean joukkueen omiin kana­viinsa laittamia kuvia hastagilla #jyväsjärvisoutu.

Kiitos yhteistyökumppaneillemme, joita ovat: Hotelli Alba, Puhkupillit, Jyväskylän Järvipelastajat,  Jyväskylän yliopistopaino, Sulkavan Vene, Vihtavuoren Pamaus ja Keski-Suomen Kuntoseura Homenokat.

Kiitos kaikille soutajille sekä monivuotiselle, kokeneelle talkoolaisjoukolle, josta jo ensimmäisessä kisassa olivat mukana lisäkseni ainakin Reijo Leino, Risto Korhonen, Jarmo Suokas ja Andre de Groot.

 

Olen toiminut viimeiset 13 vuotta Jyväsjärvi-soudun kilpailujohtajana. Kisa on 30-vuotias ja nyt on aika vaih­taa vetäjää eli tämä oli minun viimeinen vuoteni kilpailujohtajana. Uutena kilpailujohtajana aloittaa Erika Hakkarainen, jonka johdolla soudetaan 15.6.2023.

Anneli Mörä-Leino,
kilpailujohtaja

30. Jyväsjärvi-soutu

 

16.6.2022

Tervetuloa KENSUn talkoovoimin järjestämään kesäkauden aloittavaan kirkkovenetapahtumaan, johon on vuosittain kerääntynyt jopa yli 50 venekuntaa eli lähes 800 soutajaa. Kesäkuun Jyväsjärvi-soutu tullaan viettämään juhlallisissa tunnelmissa, sillä kyseessä on jo 30. kerta kun soutu järjestetään. 

Jyväsjärvi-soutu on kaikki yhdistävä raikkaan ulkoilman tapahtuma, jossa nautitaan yhdessä olemisesta ja yhdessä tekemisestä. Jyväsjärvi-soudussa on ollut aina mukana kirjava joukko soutajia. Kisaan ovat tervetulleita kaveriporukat, työporukat, urheiluseurat ja kaikenlaiset muutkin kokoonpanot. Kisassa joukkue kuin joukkue tekee työtä yhdessä ja riemuitsee maaliintulosta. Tapahtuma on myös ainutlaatuinen tilaisuus päästä näkemään ennätysmääräinen joukko kirkkoveneitä samanaikaisesti yhdellä järvellä. 

Soutu starttaa Hotelli Alban luota Ylistön sillan alta useassa erässä enintään seitsemän veneen erissä. Näköalat sillalta ovat huikeat ja ne tarjoavat mahdollisuuden nauttia kisatunnelmasta ja elää yhdessä venekuntien iloa sekä onnistumisia, eikä hauskoilta kömmähdyksiltäkään aina vältytä. Mikä olisikaan ihanampaa kuin nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä liikunnan äärellä livemusiikin kera, valovoimaisessa seurassa. 

Kisassa jokaisesta venekunnasta palkitaan kolme ja lisäksi venekunnat osallistuvat arvontaan, jossa voi voittaa Hotelli Alban lahjoittaman saunaillan iltapaloineen. Nopein venekunta palkitaan kiertopalkinnolla. Joka vuosi palkitaan myös jokin joukkue erikoispalkinnolla. Vuonna 2021 palkinnon sai jo useamman vuoden kilpailuun osallistunut Osaamisvaje -joukkue, joka on yrittänyt ja pystynyt paikkaamaan vuosittain soutuun liittyvää osaamisvajettaan. Joukkue on yksi aktiivisimmista Jyväsjärvi-soudun harjoittelijoista. Se on kohottanut soudulla paitsi kuntoaan myös yhteishenkeään fiilistelemällä soutukisan tunnelmia yhteisen pöydän ääressä kisan jälkeen.

Kerää joukkue ja tule kisaan! 

Kirkkoveneen voit varata KENSUlta. Ilmoittaudu pian, jotta pääset haluamaasi erään ja saat toiveidesi mukaan joko kilpa- tai kuntosarjatasoisen veneen. 

Olemme pystyneet järjestämään koronasta huolimatta viime vuosina soututapahtuman, joka oli turvallinen ja joka on tuonut iloa monen arkeen. Tähän pyrimme myös tänä vuonna. Seuraamme koronatilannetta ja ajankohtaisia suosituksia, joiden mukaan toimimme. 

Tapahtuman aikataulu 

● I lähtö15.30 

● II lähtö 16.20 

● III lähtö 17.10

● IV lähtö 18.05 

● V lähtö 18.50 

● VI lähtö 19.40 

Kisakeskus: Hotelli Alban ulkoterassi Jyväsjärven rannalla 

Soutureitti: Ylistön silta – Siltakadun silta – tutkimuslautta Aino – Siltakadun silta – Sulkurannan siirtolapuutarha (5 km) 

Sarjat: Kilpasarja ja kuntosarja (veneessä 14 soutajaa ja 1 perämies)

Palkinnot: Jokaisen venekunnan 3 jäsenelle arvontapalkinto

Ilmoittautuminen ja maksut

Osallistumismaksut:

  • Omalla veneellä 140 EUR (5.6. asti)
  • KENSUn kautta vuokratulla veneellä 200 EUR (5.6. asti)

Jos ilmoittautuminen tapahtuu 5.6. jälkeen, korottuu osallistumismaksu 50 EUR.

Peruutusmaksu:

  • 75 €, jos peruminen tapahtuu 5.6. jälkeen.

Perämiesmaksu:

  • 15 € 5.6. asti
  • 20 € 6.6. lähtien

Ilmoittaudu täällä.

 

Aiempien vuosien kuvia voit katsella täältä ja tuloksia voit tarkastella Tulospalvelu-sivulta.

Lisätietoja:    Anneli Mörä-Leino 040 768 3494 tai anneli.mora-leino@elisanet.fi

Tervetuloa!