Soutu

JYVÄSJÄRVI-SOUTU 15.6.2017

 

25. Jyväsjärvi-soutu kisailtiin kauniin aurinkoisena, pilvettömänä kesäpäivänä. Kahden edellisen sateisen kisavuoden jälkeen säänhaltija suosi tapahtumaamme ja niinpä Jyväsjärven rantamilla viihtyivät pitkään sekä joukkueet että katselijat.

Juhlakisan tunnelman kruunasivat iloisella mielellä olleet osallistujat. Tunnelmaa kohotti myös upea Puhkupillit-orkesteri svengaavalla musiikillaan, JNV:n vetämä zumba vauhdikkuudellaan sekä Nuku hyvin –tapahtuman ansiosta taivaalle saatu Midnight Hawks – taitolento-osasto loistokkaalla esityksellään.

Kisan eri starteissa oli säpinää. Muutama joukkue joutui odottamaan viimeisiä soutajiaan, persoonallisten jalkatukien kiinnitys tuotti välillä päänvaivaa eikä jalkatukien kiinnitystarroja saatu aina pitämään kunnolla – olisiko tämä kiinnityskin ollut tekniikkalaji? Moni joukkue joutui tulemaan aika vauhdilla starttiin, mutta kaikki joukkueet saatiin liikkeelle kutakuinkin oikeaan aikaan – lähettäjä ja ajanottajat odottivat kiltisti muutamaa venettä, jotta koko veneryhmä saatiin lähtemään samanaikaisesti. Ensimmäistä kertaa peräsimen varressa olleet perämiehet opettelivat vähän ohjausta ensimmäisellä kilometrillä, mutta kolareilta säästyttiin. Yksi airo katkesi, jokunen soutaja ehkä tipahti penkiltä ja muutamassa veneessä oli ylimääräisenä lastina litrakaupalla vettä. – Kaikki tämä kuuluu kuntoilutapahtumaan, jossa ei ole viimeiseen saakka trimmattuja välineitä tai monen hengen huoltojoukkoja.

Kisan tulokset löytyvät Tulospalvelu-sivulta.

Loppujen lopuksi kuntosarjassa oli 26 joukkuetta ja kilpasarjassa 20 joukkuetta. Soudun nopein venekunta oli Ski Jyväskylä 1, joka vei voiton viime vuonnakin – silloin nimellä HH2000 Ski Team Seniors. Tänä vuonna joukkue oli ainoa, joka souti alle 20 minuutin. Voittoaika oli 19:55. ViPan miehet hävisivät hiihtoseuran porukalle noin minuutin ja PH Forest kymmenisen sekuntia enemmän. Kuntosarjan veneillä soutaneista nopein oli USH-Team, joka pohti kisan jälkeen, että pitäisikö siirtyä kilpasarjaan.

Kuhmoisten joukkueen ystävällisen venelainan ansiosta myös LIKES pääsi viime hetkellä mukaan kisaan ja sijoittuikin kuntosarjassa hienosti toiseksi. Kuntosarjan kolmas oli Jyväskylän yliopiston yliopistopalvelut.

Kisan tunnelmiin pääsee katsomalla valokuvia.

  • KENSUn nettisivuilla on Jukka Iitin, Elina Salmisen, Seija Palttalan, Heidi Lindforsin ja Erkki Nurmen ottamia kuvia.
  • KENSUN facebook-sivulla sekä Jyväsjärvi-soudun facebook-tapahtuma –sivulla on allekirjoittaneen ottamia kuvia.

Soutukisan erikoispalkinnon sai YIT, joka on ollut soudussa mukana jo pitkään. Joukkueen kokoaja Jukka Iitti on toiminut lähes koko Jyväsjärvi-soudun historian aikana kisan talkoolaisena – viime vuosina perämiehenä ja valokuvaajana. Jukan kuvia on ihailtu vuosia ja näitä eri vuosien kuvia voi yhä ihailla KENSUn sivulta. Kuvat tuovat hyvin esille Jyväsjärvi-soudun leppoisan ja iloisen kisatunnelman, johon usein liittyy kuitenkin myös soutaminen niin nopeasti kuin joukkue vain pystyy.

Alba-hotellin lahjakortin, joka oikeuttaa joukkueen saunailtaan ja iltapalaan, voitti tänä vuonna Mataran ankkurit. Joukkue oli tänä vuonna ensimmäisen kerran mukana; se olisi halunnut tulla mukaan jo viime vuonna, mutta joukkueelle ei riittänyt venettä. Aallonpohjan Jasmin Broman ja Mehiläisen Mila Korhonen voittivat Rhean ja Hildenin laivaristeilylahjakortit.

Kiitos joukkueille ja yhteistyökumppaneille eli Hotelli Alballe, Vihtavuoren Pamaukselle, Sulkavan Veneelle,  Puhkupilleille, Yliopistopainolle, JNV:lle, Pandalle ja Kariteamille. Kiitos myös kokeneelle, hyvähenkiselle ja mukavalle talkooporukalle, josta suurin osa on ollut mukana kisajärjestelyissä noin 20 vuotta. Ilman näitä upeita talkoolaisia kisaa ei voitaisi järjestää.

Tervetuloa mukaan seuraavaan Jyväsjärvi-soutuun, joka soudetaan 14.6.2018. Kisaan kannattaa ilmoittautua ajoissa, sillä venemäärämme on rajoitettu. – Tänäkin vuonna jäi ainakin yksi joukkue pois kisasta, koska sille ei saatu venettä.

Annu
Anneli Mörä-Leino
Kilpailujohtaja