Kensulaiset menestyivät jälleen hienosti vuoden 2023 Kalevan kierroksella

10.10.2023

Kuuden kestävyyslajin Kalevan kierroksessa KENSU:n edustajat sijoittuivat tänäkin vuonna sekä naisten että miesten sarjoissa kärki- ja mitalisijoille useassa ikäluokassa.

1. KUUDEN KESTÄVYYSLAJIN KOVA KOITOS

47. Kalevan Kierros saatiin päätökseen 23.9., kun vuoden 2023 suunnistus kisattiin Kouvolan Jaalassa. Kierros alkoi tammikuun lopussa 30 km luistelulla Seinäjoella, jatkui maalikuussa 50 km Helenan hiihdolla Pyhäjärvellä ja toukokuussa juostiin maraton tai puolimaraton Yyterissä. Juhannuksen jälkeen soudettiin puuveneillä 24 km Jyväsjärvellä ja elokuussa pyöräiltiin 75 km Järvenpäässä. KENSUlaiset osallistuivat kierrokselle perinteiseen tapaan menestyksekkäästi sekä KENSU-KK:n, että KENSUttarien joukkueilla, vaikka sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi jouduttiin joissakin lajeissa antamaan hieman tasoitusta. Kalevan Kierroksella oli vuonna 2023 kaikkiaan 224 osallistujaa.

2. KIRSI KORPIJÄRVI NAISTEN SARJAN PARAS, OLLI-PEKKA POHJOLA YKKÖNEN M-50 SARJASSA JA PINJA KILPELÄINEN ENSIMMÄISEKSI NUORTEN NAISTEN SARJASSA - MYÖS AIMO VÄISÄNEN JA JARI YLÄNNE MITALIKANTAAN

Kalevan Kierroksen kokonaiskilpailun voiton vei Kuntokonnien Toni Pikkarainen. KENSU:n Olli-Pekka Pohjola otti voiton M50 sarjassa ja sijoittui hienosti seitsemänneksi kokonaiskilpailussa. Aimo Väisänen oli 2. M70 sarjassa ja Jari Ylänne 3. M60 sarjassa.

Kirsi Korpijärvi otti Kalevan Kierroksen naisten kokonaiskilpailusta 4. peräkkäisen ja kaikkiaan viidennen voittonsa ja oli N50 sarjan ykkönen. 20-vuotias Pinja Kilpeläinen suoritti kolmannen Kalevan Kierroksensa ja voitti jälleen nuorten naisten sarjan.

3. JOUKKUEKILPAILUT - KENSUTTARET NAISTEN SARJAN KAKKOSIA, KENSU-KK MIESTEN SARJAN 12.

Kalevan Kierroksen joukkueiden kokonaiskilpailun  tänä vuonna  voitti Hauhon Sisu. KENSU-KK sijoittui joukkuekilpailussa sijalle 12 pisteillä 16399,97, kun kaikkiaan mukana oli 36 joukkuetta. KENSU:n miesjoukkueessa kisasivat Olli-Pekka Pohjola, Jari Ylänne, Aimo Väisänen, Jukka Iitti ja Ari Tolmunen.

KENSUttaret oli joukkuekilpailun 15. pistein 15102,25 ja naisten joukkuekilpailussa hienosti 2. Kuusankosken Urheiluseuran naisten jälkeen (16783,03 pistettä). KENSUTTARIEN ryhmässä kilpailivat Kirsin ja Pinjan ohella Tuija Kilpeläinen, Ulla Yrjölä, Kati Seppänen ja Riikka KIvelä.

4. KENSULAISET VAHVIMMILLAAN LUISTELUSSA

KENSUlaisille vahvin laji oli tuttuun tapaan luistelu, joka suoritettiin tammikuun lopussa tekojääradalla Seinäjoella. 30 kilometrin matkalla voiton otti Kuntokonnien Ossi Sippu ajalla 52:48. Kovaa vauhtia pitivät myös KENSU:n jääkiitäjät: KENSUlaisista Olli-Pekka Pohjola oli hienosti 3. ajalla 54:52, Kirsi Korpijärvi 6. ajalla 55:13 ja Jari Ylänne 7. samalla ajalla. KENSU:n kolmikko luisteli koko kisan vuorovedolla samassa kärkijoukossa. KENSU-KK:n joukkue saavutti luistelusta 3. parhaat pisteet, kun myös Aimo Väisänen ja Jukka Iitti onnistuivat mainiosti suorituksissaan.