Season Closing Race- sekä matkakohtaiset SM-mittelöt Seinäjoella viime viikonvaihteessa

6.3.2023

KENSU:n nuoret yhteiskuvassa Seinäjoella Verneri Kinnusen kanssa (kuva: Pedro Lopez-Lehto)

Peräti 21 KENSU:n pikaluistelijaa osallistui 3.-5. maaliskuuta Seinäjoen jääurheilustadionilla järjestettyyn luistelukauden päätöskilpailuun. Mukana oli KENSU:sta 12 juniori-ikäistä ja 9 aikuisluistelijaa eri sarjoissa. Kannustava ja mukava kisafiilis siivitti luistelijoita hyviin tuloksiin, moniin ennätyksiin tai kauden parhaimpiin tuloksiin.

KENSULAISET NAISTEN, MIESTEN JA MASTER-SARJOJEN MATKAKOHTAISISSA SM-MITTELÖISSÄ

Naisten ja miesten yleisen sarjan sekä master-sarjojen matkakohtaiset SM-kilpailut alkoivat perjantai-iltana ajoittain erittäin sankassa lumisateessa. Miesten 500 metrillä starttiviivalle asettui KENSU:sta Jaakko Hautamäki sijoittuen hienosti neljänneksi edellään Suomen pikaluistelun ykköstykit Juuso Lehtonen Seinäjoelta sekä Samuli  Suomalainen Helsingistä Tuukka Suomalaisen luistellessa kolmanneksi hieman ennen Jaakko Hautamäkeä. Jaakon aika 39,21 oli sääolot huomioiden oikein hyvä. Perjantaina luisteltiin myös naisten 3000 metrin SM-kilpa, jolla KENSU:n Kirsi Korpijärvi sijoittui neljänneksi ajallaan 5:40,61.

Lauantaina SM-kilpailuissa kiidettiin 1000 metrin matka, jolla Jaakko Hautamäki oli perjantain tapaan neljäs -  nyt vain yhden sadasosasekunnin päässä pronssimitalista. Jaakko luisteli tonnin aikaan 1:19,34. Miesten kisan voitti odotetusti Samuli Suomalainen ajalla 1:15,45.

Sunnuntaina kilpailtiin SM-arvosta 1500 metrillä. Nyt Jaakko onnistui mitalijahdissa sijoittuen upeasti kovassa seurassa kolmanneksi kellottaen tuon matkan aikaan 2:04,96. Tämän matkan mestaruuteen kiisi Samuli Suomalainen ja toiseksi sijoittui Juuso Lehtonen. Sunnuntaina luisteltiin myös naisten 5000 metrin kisa, jossa kahden luistelijan mittelön voitti KENSU:n Kirsi Korpijärvi ajallaan 9:23,15 ennen Porin Pyrinnön Elma Setälää. Sunnuntain kisaohjelmassa oli myös Master-sarjojen 1500 metrin luistelu. M-50 sarjassa KENSU:n Timo Herranen luisteli hienosti ikäluokkansa Suomenmestariksi tehden kelpo ajan 2:30,47.  M-60 sarjassa luistellut Risto Palttala otti sarjansa neljännen tilan ajalla 2:46,60.

Yllämainittujen matkojen ohella KENSU oli mukana myös Team sprint-kilpailuissa joukkueellaan Timo Herranen, Verneri Kinnunen ja Jaakko Hautamäki. Tässä seitsemän joukkueen kilvassa KENSU ylsi kolmanneksi Helsingin Luistinkiitäjien ja Seinäjoen Urheilijoiden ryhmän jälkeen. KENSU:n loppuaika 1:38,54 on samalla uusi seuraennätys.

SEASON CLOSING RACE-KILPA

Lauantaina ja sunnuntaina luisteltiin myös perinteinen kauden päätöskilpailu. Seinäjoelle oli ilmoittautunut 111 pikaluistelijaa eri sarjoihin usealle eri matkoille, joten säpinää riitti. KENSU:n junioreista olivat mukana Aada Hänninen, Juliet Kouko, Sofia ja Fanni Virtanen, Kusti ja Ahti Lopez-Lehto, Lauri Leppänen, Antti Lauronen, Ilona, Helinä ja Veikko Wannas sekä Aarni Häyrinen. Aikuisten sarjoissa vauhtejaan testasivat Sini Hyvärinen, Pedro Lopez-Lehto, Ari Häyrinen, Timo Herranen, Jaakko Hautamäki, Kirsi Korpijärvi, Jarmo Kouko ja Risto Palttala.

Lauantain navakka tuuli etusuoralla verotti jonkin verran loppuaikoja, mutta ennätyksiinkin silti yllettiin. Sunnuntaina luisteluolosuhteet paranivat, joskin välillä voimakkaaksi yltynyt lumisade heikensi hieman jään luistoa. Varsinkin junioreista monet parantelivat  ennätyksiään. Eniten omia enkkojaan uudisti kaikista osanottajista KENSU:n Kusti Lopez-Lehto kuudella ennätyksellään.

Kaikkiaan hieno kisaviikonloppu - kannustava ja iloinen ilmapiiri loivat mukavan kisatunnelman. Seinäjoen Urheilijat olivat onnistuneet jälleen luomaan hienon monipäiväisen kilpailutapahtuman Suomen pikaluistelun harrastajille.