Sprinttimatkojen ja matkakohtaisten SM-taistot Seinäjoella

20.1.2019

Viime viikonvaihteessa miteltiin Suomen mestaruuksista naisten ja miesten sarjoissa sprinttimatkojen yhteispistekisassa sekä matkamestaruuksista. Varttuneempien luistelijoiden Masters-sarjoissa kilpailtiin niinikään sprinttimatkojen Suomenmestaruuksista. KENSU:laisia kiitäjiä oli mukana kahdeksan luistelijaa hyvin suorituksin.

Verneri Kinnunen palasi kilparadalle sairastelun jälkeen ja osoitti olevansa Suomen pikaluistelun kärkinimiä sijoittuen Sprintti-SM-kisassa kolmanneksi, 1000 metrin ja 1500 metrin matkakohtaisessa kisassa toiseksi ja 500 metrillä kolmanneksi. Naisten sarjassa Jutta Niittylä otti yhteispistekisassa 11:n tilan. Matkakohtaisella 500 metrillä Jutta oli kuudes ja tonnilla sekä 1500 metrillä viides. Kirsi Korpijärvi nappasi naisten 5000 metrin luistelusta hienosti hopeaa ja 1500 metrin matkalta neljännen tilan.

Master-sarjoissa kultamitalikantaan omissa  ikäluokissaan ylsivät Kirsi Korpijärvi ja Risto Palttala, hopeaa ottivat Ari Häyrinen ja Hannu Luoma sekä pronssia Timo Herranen ja Kari Niittylä, joka luisteli hyvät loppuajat kivikovassa sarjassaan M-55. Karin kunto pitää, mikä lupaa hyvää Norjan Bjungenissa maaliskuussa pidettäviä mastereiden yleisluistelun MM-kisoja ajatellen.

Kisojen yhteydessä ratkottiin myös Team-sprintin naisten ja miesten yleisen sarjan Suomenmestaruudet, johon KENSU asetti kaksi joukkuetta. Ykkösjoukkueessa luistelivat Ari Häyrinen, Kari Niittylä ja Verneri Kinnunen. He ottivat kilpailussa viidennen tilan. KENSU:n kakkosjoukkueessa painelivat Timo Herranen, Hannu Luoma ja Risto Palttala sijoituksenaan kymmenes tila.

Tuloksiin linkistä 

https://www.luisteluliitto.fi/2019/01/19/laura-kivioja-ja-samuli-suomalainen-sprinttereiden-suomen-mestareiksi/

 

R.P.