Liukulajiseurojen yhteistyö

Liukulajiseuroihin kuuluvat seurat ovat Kensu, Ski Jyväskylä, Jyväskylän hiihtoseura sekä Jyväskylän freestyleseura. Yhteistyötä tekevissä seuroissa on mahdollista harrastaa yhteensä yhdeksää eri lajia. Lajeja ovat maasto-, ampuma- ja alppihiihto, pikaluistelu, shorttrack, freeski, kumparelasku sekä mäkihyppy ja yhdistetty. 

Seurojen yhteistyö sai alkunsa 2023, kun seurojen ala- ja yläkoululaisille yhteiset oheisharjoitteluryhmät perustettiin. Yhteistyötä lähti tämän jälkeen myös rahoittamaan Keski-Suomen liitto, minkä myötä seurayhteistyötä koordinoimaan pystyttiin palkkaamaan juniorikehittäjä. Yhteistyön myötä alkunsa sai myös lasten maksuton talviurheilukoulu Talvitaiturit, jossa lapset pääsevät kokeilemaan seurojen tarjoamia lajeja ammattitaitoisessa valmennuksessa.

Liukulajiseurojen yhteistyön tavoitteena on vahvistaa talvilajien asemaa urheilukentällä sekä viedä seurojen toimintaa eteenpäin. Seurojen resurssien sekä harrastajien tuomisella yhteen pystytään mahdollistamaan toimintaa, jota seurat eivät yksin pystyisi tarjoamaan, kuten suurempia tapahtumia sekä lisää harjoituksia harrastajille. Yhteiset harrastajien oheisryhmät myös monipuolistavat harjoittelua sekä tarjoavat valmentajille uusia ajatuksia ja toimintatapoja työhönsä.

Tavoitteenamme onkin viedä eteenpäin viestiä lasten monipuolisen harjoittelun merkityksestä sekä seurojen välisen yhteistyön tärkeydestä ja mahdollisuuksista!

 

Ella Häkkinen, juniorikehittäjä 

ella.hakkinen2@gmail.com