Erikoispalkinnon saajat

Jyväsjärvi-soudussa palkittuja

Jyväsjärvi-soudussa on palkittu vuosittain yksi joukkue erityisperustein.


Vuoden 2023 erikoispalkinnon sai Crossfit Harjun joukkue, joka keräsi joukkueen kasaan ennakkoluulottomalla asenteella ja piti hyvää tunnelmaa yllä läpi päivän. Joukkue osallistui tapahtumaan ensimmäistä kertaa ja tulemme näkemään heidät kirkkoveneessä varmasti tulevinakin vuosina.

Vuoden 2022 erikoispalkinnon sai  Jyväskylän Latu monipuoli­sena liikuttajana, monivuotisena Jyväsjärvi-soudun osallistujana sekä lähes saman ikäisenä kuin KENSU.

Vuoden 2021 erikoispalkinnon sai Jyväsjärvi-soutuun jo useamman vuoden osallistunut Osaamisvaje-joukkue, joka on yrittänyt ja pystynyt paikkaamaan vuosittain soutuun liittyvää osaamisvajettaan. Joukkue on yksi aktiivisimmista Jyväsjärvi-soudun harjoittelijoista. Se on kohottanut soudulla paitsi kuntoaan myös yhteishenkeään fiilistelemällä soutukisan tunnelmia yhteisen pöydän ääressä kisan jälkeen.

Vuoden 2020 erikoispalkinnon sai Jyväsjärvi-soudussa vielä nuori – vasta 3 vuotta mukana ollut Staarin joukkue. Staari on tehnyt tapahtumasta joukkueelleen kivan tapahtumakokonaisuuden, johon liittyy kisapäivää edeltävä yhteinen harjoittelu muiden joukkueiden kanssa sekä joukkueen mukavaa yhdessäoloa kisan jälkeen.

2019 palkittiin Tietokarhu-joukkue, joka on ollut jo vuosia mukana kisassa. Joukkueen juuret ovat Valtion tietokonekeskuksessa, millä nimellä joukkue osallistui jo ensimmäisiin Jyväsjärvi-soutuihin 1993. Tuolloin KENSUn silloisen johtokunnan jokainen jäsen toi kisaansa oman työpaikka- tai kaverijoukkueensa ja Valtion tietokonekeskus oli yksi näistä.

2018 palkinto annettiin Keski-Suomen Opinto-ohjaajien KSopot-joukkueelle, joka on osallistunut Jyväsjärvi-soutuun lähes 20 kertaa. KSopot on oiva esimerkki siitä, että Jyväsjärvi-soutu on yhteisöllinen kuntoilutapahtuma, jossa soudetaan itselle sopivalla tahdilla ja iloisella mielellä.

2017 palkittiin YIT, jonka joukkueen on kerännyt Jukka Iitti. Jukka on houkutellut myös muita rakennusalan firmoja mukaan, toiminut soudun talkoolaisena lähes alusta lähtien – viime vuosina hän on vastannut soutukisan upeista tilannekuvista.

2016 palkittiin Skanska, jonka joukkue on yksi kauimmin kisassa mukana olleista. Joukkueen perämiehenä on toiminut aina Kirsi Hiljanen, joka luotsasi pitkään myös Jyväsjärvi-soutua.

2015 palkittiin JVA, joka on lämminhenkinen, toisistaan huolta pitävä soutu­porukka ja hyvä esimerkki yhteisöllisestä, huumori silmäkulmassa kisailevasta ja sit­keästä Jyväsjärvi-joukkueesta.

2014 oli vuorossa Agora Center, joka on ollut tapahtumassa mukana jo 12 vuotta. Joukkueen kokoamisen kriteerinä on, että etusijalla ovat aiemmin soutamat­tomat.

2013 palkinnon sai Vihtavuoren Pamaus eli ViPa, joka on vuosittain avustanut soutujen järjestelyissä ja tuonut kisaan mukaan 1-3 joukkuettaan. Lisäksi palkitaan jokaisesta veneestä kolme soutajaa.

2012 palkittiin Puhkupillit, joka toi iloa ja näkyvyyttä tapahtumaan soitollaan ja riemukkaalla soudullaan.