KENSU:n Kalevankiertäjät Seinäjoella

30.1.2019

Kuuden kestävyyslajin Kalevankierros alkoi jälleen luistelulla - KENSU:n edustajat kärkikahinoissa

KENSU:n kestävyysluistelijat menestyivät jälleen upeasti Seinäjoen pikaluisteluradalla kiidetyssä 30 kilometrin maratonluistelussa.

M-65-sarjassa Aimo Väisänen otti ykköstilan hienolla ajalla 00:52:18, joka oli runsaat viisi minuuttia nopeampi toisena maaliin ehättänyttä Pajulahden Pekka Pakkasta. Amin vauhti olisi ollut kovaa luokkaa myös miesten nuorimmissa sarjoissa, sillä hän hävisi vain pari minuuttia koko luistelun voittaneelle yleisen sarjan Antti Järvenpäälle eikä yhdistetyn maailmanmestarin ja olympiamitalistin Hannu Mannisenkaan loppuaika ollut kuin minuutin verran Aimon aikaa parempi. Kaikkien 264 luistelijan joukossa Ami sijoittui yhdeksänneksi.

Kuuskymppisten miesten sarjassa Kari Köninki jatkoi samaan malliin voittaen ikäluokkansa muut luistelijat ajallaan 00:53:13. Hieno suoritus! Kari oli koko porukan 15. paras.

M-55-sarjassa Jari Ylänne osoitti mainion kestävyytensä luistimilla taivaltaen matkan ajassa 00:56:58, millä heltisi viides tila 37 samanikäisen kilpakumppanin joukossa ja kaikkien maaliin tulleiden joukossa Jari oli 35. nopein.

Hyvin liukuivat myös Vesa Ruuska ja Jukka Iitti M-50-ikäluokassa. Vesan aika 00:57:59 ja sijoitus kuudes; Jukka ehätti maaliin kymmenentenä kellottaen ajakseen 01:03:37. Hieno homma! Vesa 43. ja Jukka 90. kaikkien 264 luistelijan  joukossa.

KENSU:n luistelijoista mukana oli myös Kirsi Korpijärvi, joka tosin Kalevankierroksessa edustaa Pajulahden joukkuetta. Kirsi oli jälleen ylivoimainen kaikkien naisten joukossa luistellen loppuajakseen 00:52:32. Miehistäkään Kirsin edelle ei ehtinyt kuin kymmenen luistelijaa.

Marko Korhonenkin osallistui kisaan haastejoukkueessa Ski-Jyväskylä ja ehätti maaliin hyvässä ajassa 00:56:03.

KENSU:n joukkue on ensimmäisen lajin eli luistelun jälkeen pisteissä viidentenä. Tästä on hyvä jatkaa viime vuoden malliin, jolloin KENSU sijoittui joukkuekilpailussa 41 ryhmän joukossa viidenneksi.

R.P.