KENSU tarjosi retkiluistelukokeilun

21.2.2020

Liikkuntakurssilaiset ohjaajansa Anneli Mörä-Leinon kanssa. Anneli kuvassa kuudes oikealta. (kuva: Risto Palttala)
Liikkuntakurssilaiset ohjaajansa Anneli Mörä-Leinon kanssa. Anneli kuvassa kuudes oikealta. (kuva: Risto Palttala)

Korkeakoululiikunnan opiskelijoita perehdytettiin retkiluisteluun Anneli Mörä-Leinon opastamana

Jyväskylän Korkeakoululiikunnan 50-vuotistaipaleen kunniaksi KENSU tarjosi hyvälle yhteistyökumppanilleen omalla luisteluvuorollaan retkiluisteluharjoituksen. Ohjaajana toimi hiljattain eläköitynyt korkeakoululiikunnan liikuntapäällikkö ja KENSUNkin toiminnassa pitkään mukana ollut Anneli Mörä-Leino. Retkiluistimet ja monot löytyivät kaikille osallistujille KENSU:n  luistinvarastosta.

Mukaan oli valikoitunut 16 luistelijan joukko, joskin kaksi ilmoittautunutta ei ehtinytkään mukaan. Aluksi totuteltiin kentän keskiosalla retkiluistimiin, haettiin oikeaa liukua, painonsiirtoa ja luisteluasentoa ja sitten päästiin hakemaan vauhtia pikaluisteluradan puolella. Ja hyvin meno sujui.

Retkiluistelukokeiluun osallistuneet opiskelijat ovat mukana kaikkien alojen opiskelijoille suunnatulla vapaaehtoisella liikuntakurssilla, jossa tarjotaan monipuolisesti mahdollisuuksia eri lajien kokeiluun. Mukana oli suomalaisten  ohella opiskelijoita Turkista ja Tsekistä. Luistelusää oli hyvä - pikku pakkanen ja Viitaniemen tekojää loistokunnossa. Jospa joillakin osallistuneista syttyi kipinä lajin harrastamiseen jatkossakin. KENSU ottaa mielellään mukaan uusia luistelusta innostuneita harrastajia.

 

R.P.