Xerox-cup ja Kensun mestaruuskisat

26.1.2005

Kauniissa, talvisessa pakkassäässä kisattiin Xerox-cupin viimeiset osakilpailut. Samalla jaettiin myös Kensun mestaruudet, jotka menivät Kari Huovilalle, Terhi Kokkoselle ja Oiva Lipsoselle. Juniorit tekivät jälleen kerran loistavaa jälkeä.

Tulossivuilta ja näistä linkeistä löydät tulokset Xerox-cupin 3. ja 4. osakilpailuista, Xerox-cupin yhteispisteistä ja Kensun mestaruuskilpailuista.

Hyvä jää ja tyyni sää, siinä elementit hauskanpidolle mukavassa porukassa. Ja tuloksiakin syntyi, mm. Oskari, Karoliina ja Jontte kiitivät jäällä uusiin ennätyslukemiin aina, kun matkaan starttasivat.

Xerox-cupin 3. ja 4. osakilpailu menivät Kapon tiliin. Kokonaispisteissä Kapo jäi kuitenkin Kimin kanssa jaetulle kakkostilalle, sillä tässä sarjassa osallistuminen kannattaa. Neljästi kakkossijan luistellut Jukka Järvinen vei cupin kokonaisvoiton ensikertalaisena nimiinsä. Perinteisesti M45-sarjassa oli eniten osallistujia ja kokonaistasokin oli hurja. Parin vuoden kuluttua sarjajako muuttuu M50:ksi, siihen on yksi hyvä syy. Sarjan voitti Ami, Oki hyvänä kakkosena. Kolmannen sijan vei Hannu vaivaisen pisteen (=1. osakilpailun 5000metrillä 1 sekunti) erolla Keijoon. Ei päässyt jäljessä mainittu vieläkään pokkaamaan mitalia, onkohan mitään mahdollisuutta muuttaa jotain sääntöjä.

Naisten sarjassa oli ilahduttavasti täysi mitalitrio mukana, joiden parhaana oli Terhi. Nuorten sarjoja jouduttiin yhdistämään osallistujamäärien vuoksi. Siellä voittajina olivat luistelevista Kinnusista Verneri, Oskari ja Karoliina, isompien tyttöjen sarjan voitti monitoimiliikkuja Petra.

Kensun mestaruudet laskettiin Xerox-cupin 3. ja 4. osakilpailun tuluksista, joten keulilla olivat samat nimet. Vaikka kaikki eivät mitaleille voi yltääkään, niin todella upeaa on nähdä kasvava pikaluistelun harrastajien joukko.