Hopealuistinfinaali on luisteltu

5.2.2006


Kauden 2005-2006 Hopealuistinfinaali luisteltiin Jyväskylän Viitaniemessä yksipäiväisenä kovan pakkasen vuoksi. Viestit siirtyivät kisailtaviksi myöhemmin ilmoitettavan kilpailun yhteydessä. SUUURI kiitos talkooväelle, oli hienoa tehdä tätä yhdessä!

Kova pakkanen oli vähällä peruuttaa koko Hopealuistinfinaalin. Onneksi pakkanen laski alle -20 asteeseen ja joukkueenjohtajien yhteisellä päätöksellä kisat päätettiin luistella, kuitenkin vain yksipäiväisinä.

Viimeiselle matkalle (1000 m) kaikki eivät enään startanneet pakkasen vuoksi. Olikin hyvä, että jokainen valmentaja ja vanhempi ottivat kantaa omien suojattiensa luistelemiseen - kuka muu voisi tietää paremmin kyseisen nuoren terveydentilan tai riskin sairastua.

Suomalainen pikaluistelu on nousussa, sen saattoi nähdä myös täällä. Joukossa oli jo nyt useita loistavia urheilijoita ja muista saattaa kehittyä myöhemmin vielä parempia. Pelkillä lahjoilla pääsee vain tiettyyn pisteeseen, huipun pitää olla myös ahkera ja innostunut lajistaan. Ja on hyvä muistaa, että nuorenkin elämä on kokonaisuus - koulu on myös tärkeä, se viitoittaa koko loppuelämän.  

Erityisen iloinen olen KENSUlaisten nuorten läpimurrosta. Mukana oli seitsemän luistelijaa, jotka kaikki onnistuivat mainiosti. Kun luistelee omia ennätyksiään tai niiden tuntumaan ja vielä kisan jälkeen on hymy kasvoilla, niin valmistautuminen on tehty oikein. Myös Vernerin SM-hopea on mainitsemisen arvoinen. Hieno juniori, ja voi olla että taustalta tulee ehkä vielä nopeampia.

Tässä lopputulokset: e-juniorit, c- ja d-juniorit.