KENSULAISIA Finland Ice Marathonilla Kuopiossa 19.2.2011

23.2.2011

Kirpeä pakkanen ei haitannut neljää urhoollista KENSUlaista eikä noin viittä- sataa muutakaan luistelijaa lauantaina Kuopiossa, Kallaveden jäällä jo 28.kerran luistellulla Finland Ice-Marathonilla. Samalla kisattiin myös pitkien matkojen Suomen mestaruuksista.

Poikkeuksellisen vaikean talven ja kovan pakkasen vuoksi luisteltava rata oli tällä kertaa vain neljän kilometrin mittainen, aiemmin radan pituus on ollut 12,5 kilometriä.

 

Aiempaa lyhyemmästä radasta ja kovasta pakkasesta johtuen myös luisteltavia matkoja oli lyhennetty. Vaikka radalla oli paljon railoja, luistelu sujui kohtuullisen hyvin. 

 

Klo 9.00 lämpömittarin osoittaessa -29 astetta starttasivat 140 km:n ja 80 km:n luistelijat sekä potkukelkkailijat. 

 

Näissä keleissä KENSUlaiset Oiva ”Oki” Lipsonen M50 ja Aimo ”Ami” Väisänen M60 lähtivät kisamaan SM-mitalleista 80 km:n matkalla.  Molempien luistelu sujui hyvin eikä pahempia kaatumisiakaan sattunut. Oki M50 voitti SM-kultaa ollen koko 80 km:n kisan kakkonen.  Ami M60, retkiluisteli SM-hopealle sijoittuen koko 80 km:n kisan neljänneksi, jääden kolmannesta sijasta  noin puoli minuuttia.

 

Klo 12.00 ja reilu 10 astetta aamua lämpimämmässä kelissä starttasivat 40 km:n luistelijat.  KENSU:n väreissä viilettivät Pekka Rautio ja Jyrki Kuisma. Hyvässä seurassa ja sopivia peesejä hyväksikäyttäen työ- ja seurakaverit  eivät saaneet ajallista eroa toisistaan. Sijoitus hienosti 11. ja 12. molemmat kuitenkin samalla loppuajalla.

 

Hyytävän kylmästä säästä huolimatta, asianmukaisella pukeutumisella paleltumilta vältyttiin ja kisassa oli rento meininki.

 

Tuloksia ja tarinoita:

 

http://www.pohjois-savon/liikunta.fi/finland-ice-marathon/

 

www.savonsanomat.fi

 

 

Ami