Lasten luistelukoulut

 

Kensu järjestää lasten luistelukouluja syksyisin ja keväisin Viitaniemen tekojäällä. Syksyllä luistelukoulut alkavat marraskuussa ja keväällä tammikuun puolivälissä. Sekä syksyllä että keväällä järjestetään kolme eritasoista ryhmää, jotka kaikki sisältävät viisi opetuskertaa.  

Harjoitukset ovat joko torstaisin klo 16.30- 17.30 tai lauantaisin klo 9-10

Valitse itsellesi sopiva päivä!

Luistelukoulussa on kivaa!

Ryhmät:

  1. Luistelun alkeet 3-5v.
  2. Luistelun jatkoalkeet 4-8v.
  3. Perusluisteluryhmä 5-10v.
  4. Pikaluistelukoulu.
  5. Pikaluistelun valmennusryhmä.

Luistelukoulun hinta 50 € / jakso, joka sisältää opetuksen 5 kertaa, vakuutuksen ja luistelupassin, sekä seuran jäsenyyden.

Pakkasraja on -15C ja sen ylittyessä vanhempia tiedotetaan tekstiviestitse. Opetuskerran peruuntuessa se siirtyy viikolla eteenpäin eli luistelukoulu jatkuu viikon pidempään. Luisteluvuorolle saa kovalla pakkasellakin mennä, mutta opetusta ei ole.

Opetusta on yhteensä 5 kertaa torstaisin klo 16.30–17.30 tai lauantaisin klo 9–10. Syyskausi vko 46–50 ja kevätkausi vko 3–7. Voitte valita päivän! 

lmoittautumiset kevään 2020 luistelukouluun 12.1.2020 mennessä: luistelukoulut@gmail.com

Ilmoittautumisessa tarvittavat tiedot: Luistelijan nimi, syntymäaika/ikä, huoltajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä luistelukoulun päivä (to/la) ja ryhmä. Luisteluryhmien kuvaukset löytyvät alta.

Luistelukoulujen vastaavana toimii Venla Rantalainen 0400 6060 59

 

Ryhmien kuvaukset:

3-5 v. Alkeisryhmässä totutellaan luistimiin ja tasapainoon. Liikkeelle lähdetään maitokorien tukemina ja harjoitellaan eteenpäin pääsemistä, kaatumista, liukkaalla jäällä pystyyn nousemista ja liukuja. Lasten iän huomioiden edistysaskeleet ovat usein pieniä, mutta sitäkin tärkeämpiä. :) Ennen ensimmäistä luistelukoulukertaa olisi hyvä olla yksi kokeilukerta alla.  

4-8 v. Jatkoalkeisryhmässä lähtötasona riittää tasapaino luistimilla sekä eteenpäinluistelun taito. Harjoitellaan mm. jarrutuksia, liukumista ja kaartelua luistimilla erilaisten leikkien kautta. Tasapaino ja rohkeus luistelussa kehittyvät vähitellen.

5-10 v. Perusluisteluryhmässä luisteluleikit ovat alkeisryhmiä vauhdikkaampia ja lapsen ketteryys on eduksi. Luistelutaito ja vauhti kehittyy erilaisten harjoitusten kautta ja luistelutaitoja kehitetään jokaisen omalla tasolla. Harjoituksissa on monipuolisia leikkejä ja mm. erilaisia taitoratoja. 

n. 6-13 v. Pikaluistelukoulussa tutustutaan lajiin nimeltä pikaluistelu leikkien ja taitoratojen kautta. Painopiste alkaa olla pikaluistelunomaisessa tekemisessä, mutta kaikki tapahtuu edelleen lapsen kehityksen ehdoilla ja leikkejä sekä kisailuja hyväksi käyttämällä. Luistelu tapahtuu seuran COMBI harjoituspikaluistimilla tai seuran klaps-pikaluistimilla. Ryhmä on loistava tapa aloittaa uusi harrastus eikä vaatimuksena ole kuin kohtuullinen luistelutaito. Ryhmä pyrkii myös käymään yksissä virallisissa pikaluistelukilpailuissa kauden aikana. Pikaluistelukoulu kokoontuu kahdesti viikossa erikseen määrättyinä aikoina. Kysy lisää lähettämällä sähköpostilla (kts. yllä).

Valmennusryhmässä harjoitellaan jo pitkäjänteisesti ja korkeilla tähtäimillä. Tavoitteet tällä kaudella ovat ikäluokkien SM-kilpailut sekä Suomi-Ruotsi-Norja ikäkausimaaottelussa. 

TERVETULOA MUKAAN!

- KENSUn luistelujaosto -