Hopealuistin- ja nuorten SM-kilpailut Porissa, KENSUlaiset mukana kahdeksan luistelijan voimin

21.2.2023

Ahti ja Juliet luistelivat hopeaa.

Ahti Lopez-Lehto ja Juliet Kouko ylsivät hopealle, hyviä sijoituksia, ennätyksiä ja mukavia kisakokemuksia kaikille KENSU:n luistelijoille.

Hopealuistinfinaali ja nuorten SM-kilpailut pidettiin Porin tekojääradalla.

Porin radalla isommat D-junioreista alkaen luistelivat 333,3  metrin radalla ja E-juniorit 200 metrin radalla. Lumisateesta huolimatta nuoret venyivät hienoihin tuloksiin ja kilpailuissa syntyi useita uusia ennätyksiä ja kauden parhaita tilastoaikoja. Mestaruudet SM-kilpailuissa ratkotaan matkojen yhteispistekilpailuna.

Tyttöjen ja poikien E-sarjassa KENSU:n luistelijat ylsivät mitalikantaan, kun Ahti Lopez-Lehdon ja Juliet Koukon kaulaan pujotettiin SM-hopeamitalit. Myös muut E-sarjalaiset luistelivat hienosti. Lauri Leppänen jäi niukasti mitaleilta napaten  Mika Poutalallekin tutuksi käyneen neljännen tilan. Kusti Lopez-Lehto ylsi E-poikien sarjassa kuudenneksi, Aarni Häyrinen yhdeksänneksi ja Veikko Wannas yhdenneksitoista. Pojista useat parantelivat samalla omia henkilökohtaisia ennätyksiään.

D-tytöissä Helinä Wannas urakoi hienosti kaikki neljä starttia sijoittuen ensimmäisenä päivänä 500 ja 1000 metrillä neljänneksi ja toisen päivän kilpailuissa samoilla matkoilla kolmanneksi. Yhteispisteissä Helinä tuli Laurin tapaan neljänneksi jääden pronssitilasta vain pari pistettä.

C-tytöissä luisteltiin ensimmäisenä päivänä viisisatanen ja tonni, toisena päivänä 500 metriä toistamiseen ja päätösmatkana haastava 1500 metriä. Ilona Wannas jaksoi hyvin kaikki kilpailumatkat saavuttaen sarjassaan yhteispisteissä viidennen tilan.

Kilpailupäivät huipentuivat Hoppari-viestiin, jossa KENSU:n ykkösjoukkue ylsi neljänneksi, kakkosjoukkue seitsemänneksi ja Oulun Tarmon kanssa yhdistetty sekajoukkue sijalle yhdeksän.

Kaiken kaikkiaan onnistunut kisaviikonloppu. Upeaa, että KENSU:n nuoria luistelijoita on yhä enemmän mukana myös SM-kilpailuissa. Tästä on hyvä jatkaa kauden viimeisiin kisoihin Tampereelle ja Seinäjoelle.